Van der Valk: de lekkere, lichte zakenluch

Adres: Kapellestraat 146, Brugge Oostkamp
Telefoon: 050/833 780
Website: hotelbrugge-oostkamp.be
Open: 7 dagen op 7, 's morgens van 6.30 tot 10.30 uur, ’s middags van 11 tot 14 uur en 's avonds van 17.30 tot 22 uur
Stijl: Trendy, een combinatie van nieuwe barok en lounge. De basiskleuren zijn wit, zwart en een fuchsiaroos

Gezonder leven? Dat betekent ook gezonder lunchen. Voor Vacature test 123feelfree elke week een businesslunch. Welk energieniveau halen de maaltijden? Hoe zit het met cholesterol en suikers? En vooral, kan je er lekker eten? Deze week tafelden we in Van der Valk in Brugge. Een prima keuze.

Wat mag je verwachten?

Feel: Een bijzonder sfeervolle plek: de combinatie van hotelgasten en restaurantgangers zorgt altijd wel voor positieve vibes (het vakantiegevoel…) Op de achtergrond speelt in alle ruimtes een zacht romantisch muziekje.
Comfort: Zowel in de barruimte als het restaurant zitten de zetels en stoelen zeer relax.
WIFI: Overal in het gebouw gratis aanwezig
Kranten/tijdschriften: Bij het binnenkomen in de lobby vind je heel wat bladen en kranten.
Keuken: Wanneer je van de inkomhal naar het restaurant stapt, kan je even binnengluren in de keuken in de kelderruimte. Daarna ga je de trap op naar het restaurant.
Privacy: De barruimte biedt bij het aperitieven al heel wat privacy door de aparte salonnetjes. Ook in het restaurant is rekening gehouden met privacy; de grote ruimte is zo ingevuld dat de tafels ver uit elkaar staan.
Privacytip van de uitbater: Wie echt van zijn privacy wil genieten, kan altijd voor een tafel in een apart  hoekje kiezen: daar biedt de grote parmantige fluwelen zetel in de hoek  een meer ingetogen sfeer.
Ligging: Een perfecte uitvalbasis: vlak aan de snelweg E 40
Bereikbaarheid: Met de auto zeer makkelijk bereikbaar. Met de trein moet je eerst naar Brugge en vervolgens kun je bus 22 naar Oostkamp nemen.
Parking: Er is een ruime gratis parking

Wat kan je er eten?

1. De snelle hap

Budget: Elke middag is er een speciaal lunchmenu (soep, hoofdschotel en koffie) voorzien van 17,50 euro. Het soepje dat ik uitprobeer is een kippenbouillon met vermicelli, kip en gemengde kruiden (energieniveau 1). Daarna kan je genieten van een verse gegrilde zeebaars met gestoofde prei die gestoofd en witte rijst of puree. (energieniveau 2)
Timing: Een half uur

2. De rustige zakenlunch

Budget: 45 euro (zonder drank)
Timing: Binnen het uur
Als voorgerecht stelt de Nederlands-Marokkaanse chef Lahbib Edaoudi 'gegrilde groene asperges met gandaham en gebakken eendenlever' voor. De chef heeft een voorkeur voor vis omdat dit licht verteerbaar is vandaag kiest hij voor de tarbot: gestoomd in de oven op 60 graden en daarna gegaard in kruidenolie. Dit komt op het bord met een tomatentapenade en in olijfolie gebakken spinazie. (energieniveau 3) Aangezien de ganzenlever toch al heerlijk smullen was maar wel energieniveau plus was, laat ik het dessert aan mij voorbijgaan.

3. De toplunch

Budget: 42 euro, zonder drank. De chef suggereert hier wel een heerlijk Zuid-Afrikaans wijntje bij: Sauvignon Blanc Porcupine ridge (21 euro)
Als voorgerecht een trio van zalm: dit bestaat uit een huisgerookte zalm, een tartaar van zalm en zalm bereid in sesam. Vergezeld van een kleine salade. (energieniveau 3)
Het hoofdgerecht is de specialiteit van de chef: een combinatie van verse kreeft met gegrilde kalfshaas genaamd 'surf van turf'. Dit is vergezeld van een apart potje bearnaisesaus en  sluimererwten gestoomd in boter en bouillon. Geniet zeker ook van Pommes Pont Neuf, maar hou maat, er komt namelijk nog een nagerecht: een kleine muffin gevuld met heerlijke warme, echte chocolade met bovenop een bolletje zelfgemaakte walnotenijs. De chef is er terecht rots op.

Zijn er bewegingsmogelijkheden in de buurt?

Als je meer tijd hebt kan je na de lunch nog met de fiets deze natuurrijke omgeving ontdekken want het hotel verhuurt fietsen. Verder ligt het pittoreske Brugge op 10 minuten met de auto: daar kan je heerlijk door de straten dolen. En ook de kust is niet veraf.

Eindoordeel

De chef van dit restaurant is bewust bezig met lichte en gezonde voeding: hij vindt dat de Belgen te weinig groenten eten en probeert hen hierin verandering te brengen door altijd een extra portie aan het gerecht toe te voegen. Hij verkiest vis boven vlees omdat vis na een zakenlunch toch altijd een lichter gevoel geeft. En zijn sauzen komen altijd in een apart potje.

asset/28382

asset/28535

Benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het op 123feelfree.be Je vindt er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.

Lees ook de andere besprekingen!