Op zakenreis. Wat neem je mee?

Wat neem je allemaal mee als je op zakenreis vertrekt? Hoe pak je je koffer? Enkele tips om je koffer zo efficiënt mogelijk samen te stellen.

Pak alles in 1 koffer

De gouden regel voor een zakenreis is dat je alles in één koffer pakt. Als je koffer niet te groot is (bijvoorbeeld de grootte van een trolley) kan je hem meenemen op het vliegtuig. Zo vermijd je na je vlucht een lange wachttijd aan de bagageband. Als je langer op zakenreis gaat en daardoor toch een grote koffer meeneemt, zorg er dan voor dat je wat extra kleren in je handbagage stopt. Als je koffer zoek raakt, heb je zo toch nog propere kleren om aan te trekken.

De inpaklijst

Werk met een inpaklijst en hou je hier ook strikt aan. Beschouw het als je bijbel, en zorg er voor dat je nooit méér pakt dan op de lijst staat. Als je regelmatig op zakenreis gaat is het een heel handig instrument. Maak op voorhand ook een lijstje van de zaken die je dagelijks gebruikt (tandenborstel, deodorant, make-up, ...).

Kledingtips

Zorg ervoor dat de kleuren van je kledingstukken op elkaar afgestemd zijn. Zo kan je met weinig kleren verschillende combinaties maken. Je hoeft daarenboven niet te zeulen met verschillende kledingsets. Neem altijd een kledingset of een paar schoenen minder mee dan je hebt voorzien. Het verlicht je bagage en je zal zien dat je toch zal toekomen.

Kantoormateriaal en elektrisch apparatuur

Vergeet natuurlijk niet al je kantoormateriaal. Je gaat tenslotte op zakenreis. Maak ook zeker een lijstje van al het elektrische apparatuur dat je nodig hebt. Denk daarbij aan je laptop, je adapter, je GSM en oplader, USB-stick, token, extra batterijen, ...

Checklist

Op de website www.packinglistonline.com kan je aan de hand van enkele parameters (hoe lang ga je weg, wat is de temperatuur in het land van bestemming, ben je een man of vrouw, ...) de ideale inpaklijst genereren.

Slecht voorbeeld

Misschien haal je uit dit flimpje van In de Gloria ook wel wat inspiratie voor het pakken van je koffer. Of net niet...