Numerus Clausus: klassiek met een romantische toets

Naam resto: Numerus Clausus
Adres: Keldermansstraat 2, 2500 Lier
Telefoon: 03/480 51 62
Website: http://www.numerusclausus.be
Open: Elke dag behalve zaterdagmiddag, zondag en maandag
Stijl: Klassiek met een romantische toets

Meer evenwicht in je leven? Hou je energie in balans! Dat is het motto van 123feelfree. Op het gelijknamige online sociaal netwerk kun je met een simpele muisklik berekenen hoe het met je energiepeil staat. Bovendien vind je er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.

Voor Vacature test een medewerker van 123feelfree elke week een businesslunch uit. Hierbij wordt niet alleen een 123feelfree-energieniveau aan de maaltijden toegekend, maar wordt ook gekeken naar bijkomende voedingsinfo zoals: cholesterol, suikers,.. Om het 123feelfree-verhaal volledig te maken, worden ook nabijgelegen bewegingsmogelijkheden in kaart gebracht. Deze week tafelde onze medewerker in Numerus Clausus.

Wat mag je verwachten?

Look: Het is een rustig sfeervol interieur verdeeld in twee kamers.
Feel: De zachte achtergrondmuziek (van lounge tot franse chanson) en het bescheiden aantal tafels geven een intimistische sfeer. Ook de bediening gebeurt op een vriendelijke subtiele manier. Niet onbelangrijk als je wil scoren bij je zakenpartner.
Comfort: De tafels zijn ruim genoeg om tijdens de lunch ook nog wat extra notities te nemen. De stoelen zijn uit hout en zitten comfortabel.
WIFI: Aanwezig
Kranten/tijdschriften: Terwijl je op je disgenoot wacht, kan je nog even wat magazines doorbladeren (Knack , Trends , Feeling of de autogids), de krant moet je zelf meebrengen.
Keuken: Bij de ingang kan je heel even binnenpiepen in de keuken, maar verder heb je in het restaurant enkel zicht op een klein open keukentje waar de koffie en de thee bereid worden.
Privacy: Er is niet bepaald een hoekje in dit restaurant waar je je helemaal weg kan stoppen. De tafels staan wel ver genoeg uit elkaar zodat je buren niet kunnen luistervinken. Tijdens de zomer is het kleine binnenkoertje ideaal om in alle rust te vergaderen en te tafelen.
Privacytip van de gastvrouw: Zij heeft één en al oor voor de eisen van haar klanten en is altijd bereid een tafeltje wat meer af te zonderen van de rest .
Ligging: Tien minuten verwijderd van de Grote Markt van Lier, en het Netekanaal ligt net om de hoek. Ideaal om nog even langs te wandelen en de de stress van de voorbije ochtend te vergeten zodat je relax aan die belangrijke zakenlunch kunt beginnen. Bovendien heb je met een beetje beweging vooraf misschien je voorgerecht al voor een stukje gecompenseerd.
Bereikbaarheid: Lier is een sfeervol stadje, maar door een doolhof van straatjes is de GPS toch handig om dit plekje te vinden. Wie voor de trein kiest, kan nog een wandelingetje van 10 minuten doen tot aan het restaurant. De bus stopt op de Grote Markt die ook op tien minuten wandelafstand van bij het restaurant ligt. Een wandeling van 10 minuten aan een matig tempo is energieniveau 1.
Parking: In de straat van het restaurant staan parkeermeters die je enkel ’s middag moet gebruiken. ’s Avonds is het dan weer langer zoeken naar een gratis parkeerplaatsje in de straat en kan je al beter betalend op de Grote Markt gaan staan. Ook met dit wandelingetje kan je je voorgerecht van energieniveau 1 compenseren.

Wat kan je er eten?

asset/28765

1. De snelle hap

Budget: 32 euro
Timing: Anderhalf uur, maar valt te bespreken met de gastvrouw. Het dagmenu bestaat uit een voor- en hoofdgerecht en daarna koffie of dessert. Als voorgerecht kan je bijvoorbeeld heerlijk smullen van de Sint- Jakobsvruchten met girollen en gesmolten ganzenlever (energieniveau 2). Gevolgd door een lamstournedos met groentjes (energieniveau 2). Neem je ook nog warme vijgen met amandelijs als afsluiter moet je hiervoor wel energieniveau + tellen.

Aangezien ganzenlever de specialiteit van het huis is, krijg je dit in vele gerechten voorgeschoteld. Dat kan in bepaalde gerechten het energieniveau naar boven trekken. Maar je kan er gerust van genieten als je nadien bijvoorbeeld een extra lange wandeling langs het kanaal van Lier maakt. Of trek die avond naar de gym en laat je ook daar volledig in plus gaan!
Ben je geen fan van ganzenlever en houd je het liever lichter, kies dan bijvoorbeeld de gebakken scampi’s met groene asperges en gekonfijte tomaten (energieniveau 2).
En de chef maakt het je helemaal makkelijk: net zoals zijn wederhelft staat ook hij open voor de suggesties van de klant. Hij merkt op dat er vandaag alsmaar meer klanten met allergieën zitten of bepaalde eisen hebben en is daar zelf bijzonder flexibel in.

2. De rustige zakenlunch

Budget: +- 35 euro
Timing: 2u

Wil je het lekker en licht houden dan kan je bijvoorbeeld als voorgerecht de carpaccio van ossenhaas (energieniveau 1) nemen. Ook de zeebaars met een mousse van basilicumaardappelpuree gecombineerd met een tartaar van aubergine (energieniveau 2) is fantastisch lekker en toch luchtig. De porties zijn ideaal: geen overdaad en toch ruim voldoende. Wie zin heeft in een glaasje wijn kan kiezen uit meer dan 200 wijnsoorten.
Leuk om weten is dat je de huiswijn per centiliter kan nuttigen. De fles rood of wit wordt op tafel gezet en jij beslist. Er zijn ook heerlijke kwaliteitsvolle halve liters.

3. De toplunch

Budget: +- 45 euro
Duur: Je kan je volledig laten gaan in een viergangenmenu. Dit bestaat uit 2 voorgerechten, een hoofdmaal en een dessert. Voor de zoetekauwen is de crème brulée een absolute aanrader.

Hoe evenwichtig is deze lunch?

Op vraag worden sauzen in een apart potje opgediend. De menukaart biedt rijke gerechten, maar er is genoeg variatie zodat je het ook lekker en licht kan houden.

Welke bewegingsmogelijkheden zijn er in de buurt?

Geniet ervan en compenseer al deze lekkernijen achteraf met een fietstochtje langs de prachtige kanalen van Lier, trek naar de citygolf of ga een baantje zwemmen in het prachtige zwemcomplex van de stad.

Eindoordeel

Chef en gastvrouw zijn hartelijk en staan open voor de vraag van het cliënteel. Wil je het die dag wat soberder en extra snel, no problem, komt in orde!

asset/28382

asset/28535

Ook benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het snel op 123feelfree.be