Non Solo Tè: modern met een nostalgisch tintje

Adres: Riemstraat 2, 2000 Antwerpen

Telefoon: 03/248 49 54

Website:www.nonsolote.be

Open: Alle dagen behalve zondag en maandag

Stijl: Strak en modern. De kookpotten van Le Creuset en de foto’s van de vroegere vismijnen en gedempte zuiderdokken zorgen voor een nostalgisch tintje.

Gezonder leven? Dat betekent ook gezonder lunchen. Voor Vacature test 123feelfree elke week een businesslunch. Welk energieniveau halen de maaltijden? Hoe zit het met cholesterol en suikers? En vooral, kan je er lekker eten? Deze week tafelen we in Non Solo Tè in Antwerpen. Een adres om te onthouden?

Wat mag je verwachten?

Look: Licht en zonnig dankzij de grote zijramen.
Feel: Op de achtergrond klinkt altijd wel een plezante Franse chanson of een Astor Piazzolla-deuntje.
Comfort: De sobere zwarte stoelen zitten aangenaam.
Wifi: Aanwezig
Kranten/tijdschriften: De Standaard, De morgen, Le Soir
Keuken: Wanneer je binnenkomt sta je al meteen voor de open keuken. Deze ruik je wel een beetje, maar er zijn gelukkig ook tafels achter de keuken waar je helemaal geen geurhinder hebt.
Privacy: Echte privacy heb je hier niet aangezien je tussen vier grote ramen zit en je je ook niet achter een hoekje kan verbergen. De tafels staan wel ruim genoeg naast elkaar zodat je niet hoeft te luisteren naar de gesprekken naast je.
Ligging: Op het hippe Antwerpse Zuid waar vroeger de oude vismijnen lagen.
Bereikbaarheid: Zeer makkelijk te bereiken met de wagen (via de kaai). Een paar straten verder stoppen ook enkele lijnbussen en tram acht stopt vlak aan het museum van Schone kunsten (5 minuten verwijderd van de Riemstraat).
Parking: Je kan in de straat zelf parkeren, maar vergeet de parkeermeter niet! Wie gratis wil parkeren, kan dat aan de kaai, een paar meter verderop.

Wat kan je er eten?

1. De snelle hap

De chef werkt met een kleine kaart omdat hij ambachtelijke verse producten verkiest.  Deze verandert wekelijks. Voor een snelle lichte lunch stelt hij voor: De tarbot met aardappelschillen gebakken in olijfolie en gekonfijte tomaat.

Budget: 22 euro per persoon (enkel voor de hoofdschotel, zonder drank)
Timing: 40 minuten

2. De rustige zakenlunch

Budget: 45 euro per persoon (zonder drank)
Timing: 1 uur en 20 minuten

Als voorgerecht stelt chef Joris Verbruggen het roereitje met wintertruffel en een scheutje room (energieniveau 2) voor.

Als hoofdgerecht vindt hij de Pieterman in een  papillot met venkel, verse tijm en witte wijn een aanrader (energieniveau 2). Volgens de chef  mag deze vergeten vis best weer wat gewaardeerd worden. Misschien maken zijn giftige stekels de Pieterman wat minder populair, die worden gelukkig voordat hij op het bord verschijnt, verwijderd.

Als nagerecht is de vers gebakken pruimentaart een verwennerij die je niet aan je voorbij mag laten gaan (energieniveau plus) Trouwens de keuken is hier verder zo licht en gezond dat een dessertje zeker mag. Enjoy.

3. De toplunch

Als voorgerecht kun je je smaakpapillen verwennen met een verfijnde Risotto van saffraan met jonge spinazie en kalfszwezeriken (energieniveau 2).

Als hoofdgerecht kan je de heilbot uit proberen. Vooral in combinatie meteen puree van aardappelen en een crème van aardpeer (energieniveau plus) is dit voor de visliefhebber een absoluut genot!

Als afsluiter een comté van Arnaud (een heerlijke kaas gemaakt van zomermelk van koeien die boven de 100 meter gegraasd hebben) en gerijpd in het kasteel
van Arnaud. Uiteraard is een glaasje vin jaune hier de finishing touch bij. Beide hebben een energieniveau plus.

Budget: 48 euro per persoon (zonder drank)
Timing: 2 uren

Welke bewegingsmogelijkheden zijn er in de buurt?

- Voor of na je zakenlunch kan je nog even genieten van een wandelingetje doorheen het Antwerpse Zuid. In deze hippe buurt valt telkens wel iets nieuws te ontdekken.
- Wie wat meer tijd heeft, kan het Museum van Schone Kunsten of het Museum voor Hedendaagse Kunst (MUKHA) bezoeken.
- Het Zuid heeft ook heel wat trendy sportcentra , dus waarom niet even tijd maken voor de fitness?
- Wie eens iets helemaal nieuws wil uitproberen kan een paar straten verderop een les bikramyoga proberen (anderhalf uur dynamische yoga in een studio van 40 graden Celsius). Een uitdaging!

Eindoordeel

Een zeer kleine kaart: maar elke hap proeft gezond en is met liefde klaargemaakt. De filosofie van de chef is dan ook: ecologisch, economisch en gezond gaan hand in hand. Kweekvis is hier uit den boze, producten van de andere kant van de wereld ook.

asset/28382

asset/28535

Benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het op 123feelfree.be Je vindt er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.