Midi Station: unieke gerechten in een kosmopolitisch kader

Naam resto: Midi Station

Adres: Place Victor Horta 26, 1060 Brussel

Telefoon: 02 526 88 00

Website: www.midistation.eu

Openingsuren: 7 op 7, van 7u tot middernacht (ook op feestdagen)

Stijl: Deze plek heeft een kosmopolitisch karakter: je waant je even in New York! Een hippe plek waar nationale en internationale artiesten hun interviews geven in het discrete loungehoekje. Ook politici duiken er vaak op tijdens het lunchuur.

Meer evenwicht in je leven? Hou je energie in balans! Dat is het motto van 123feelfree. Op het gelijknamige online sociaal netwerk kun je met een simpele muisklik berekenen hoe het met je energiepeil staat. Bovendien vind je er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.


Voor Vacature test een medewerker van 123feelfree elke week een businesslunch uit. Hierbij wordt niet alleen een 123feelfree-energieniveau aan de maaltijden toegekend, maar wordt ook gekeken naar bijkomende voedingsinfo zoals: cholesterol, suikers,.. Om het 123feelfree-verhaal compleet te maken, worden ook nabijgelegen bewegingsmogelijkheden in kaart gebracht. Deze week tafelde onze medewerker in Midi Station.


Wat mag je verwachten?


Look: Ruim en licht. De zaakvoerder is interieurarchitect en horecavisionair Antoine Pinto (kennen we o.a. van de inrichting van het Dockscafé in Antwerpen, Belgaqueen in Gent en Brussel).
Feel: Op de achtergrond klinkt aangename loungy muziek. Op woensdag en zaterdagavond zorgt een live dj voor een moderne touch. Hij houdt wel rekening met de decibels zodat rustig bijpraten tijdens het diner niet onmogelijk wordt. Elke vrijdagavond kun je tijdens het tafelen genieten van een live concert. Dit neemt een rustige start rond  22u en komt langzaamaan tot een climax tegen 23.30u. Op zondag begeleidt een soft jazzy concert je tijdens een uitgebreide brunch.
Comfort: De  zetels in de loungeruimte zijn ontworpen door master Pinto himself en voelen heerlijk relaxed aan. In het restogedeelte is er de keuze tussen comfortabele zeteltjes of aangename designstoelen.
WIFI: Overal aanwezig voor de ijverige en energieke zakenman  of -vrouw.
Kranten /tijdschriften: Tussen het restogedeelte en de loungeruimte bevindt zich een leesbib met een zeer ruim assortiment van Nederlandse, Franse en Engelstalige kranten en tijdschriften.
Keuken: Je kan een kijkje nemen in de oesterbar of de open keuken waar de ongepluimde kippen hangen (verser kan niet). De keuken ligt helemaal rechts achteraan , dus je hebt geen geurhinder enkel het aangename keukentafereel.
Privacy: Wie met collega’s wil brainstormen of ongestoord de financiële planning wil doornemen, kan naar de aparte ruimtes. De tafels in de eetruimte staan ver genoeg uit elkaar zodat  je in alle intimiteit ongestoord kunt praten én smullen.
Privacy tip van de gastheer: “De loungeruimte is ideaal om je lekker relax af te zonderen van de rest. Hier zoeken vaak bekendheden hun moment van rust.”
Ligging: Midi Station bevindt zich vlak naast het station Brussel- Zuid in een buurt die zich steeds  meer trendy durft te noemen.
Bereikbaarheid: De ligging nodigt uit om met het openbaar vervoer te komen.
Parking: Voor wie er toch voor kiest om met de auto te komen, is er een betaalparking om de hoek. Als restaurantganger geniet je van 1 uur gratis parkeren. Vanaf 23u krijgt het cliënteel van Midi Station een korting van 50 procent .


Wat kan je er eten?


asset/28659


1. De snelle hap


Budget: 20 euro
Timing: +- 45 minuten
Het dagmenu bestaat uit een voor- en een hoofdgerecht en een koffie als afsluiter.
Dagelijks voor 16 euro een typische Belgische hoofdschotel zoals bijvoorbeeld Coq au vin (energieniveau 3). Het personeel kent de timing van de zakenman en is dan bijzonder alert en vlijtig.


2. De rustige zakenlunch


Budget: +- 50 euro (als je geen Japans rund neemt !)
Timing: 1 uur
A la carte is hier een aanrader omdat de producten zo gevarieerd en kwaliteitsvol zijn met af en toe een knipoog naar de Japanse keuken.
De Pata Negra op een gegrilde boterham ingewreven met tomaat en look blijkt de favoriet van vele gasten. Velen nemen dit ook vaak als hoofdgerecht. Een heerlijke maaltijd van energieniveau 2. Bij de hoofdgerechten komt de carnivoor uitvoerig aan zijn  trekken. Hij kan zich helemaal uitleven in de US Cubrol of de Simental met mergpijp en fleur de sel. Voor de absolute verwennerij  is de Japanse Wagyubeef een topper (68 euro). De visliefhebber kan zijn hartje ophalen aan de uitgebreide  vis – en oesterbar.
De porties zijn niet overdadig en passen perfect in onze 123 feelfreefilosofie. Pinto serveert ook zijn eigen huiswijn: chardonnay sauvignon (rood en wit) voor 22 euro per fles. De  hoofdgerechten hebben doorgaans energieniveau 3 en vragen nadien wel een zwaardere inspanning om te compenseren. Je zakenpartner eens uitnodigen voor een partijtje squash is een leuk initiatief en meteen ook een originele manier om je contact te onderhouden of om de details van een zakendeal te finetunen.


3. De toplunch


Budget: 80 euro tot 115 euro
Timing: De hele middag of avond kan je genieten van een vijfgangenmenu met de beste producten. Om daarna in balans te blijven misschien toch nog even een wandelingetje maken naar de Zavel of de Louisalaan. Dat duurt 10 minuten en levert je een energieniveau 1 op!


4. Vegetarisch?


Je kan kiezen voor de gezonde extraatjes op de menukaart zoals groenten in de wok en de gestoofde Japanse bladspinazie, beide energieniveau 1. Wie het die dag vegetarisch wil aanpakken, kan kiezen voor de veggie vichysoise (energieniveau 0) of de groentelasagne (energieniveau 3).


Hoe evenwichtig is de lunch in Midi Station?


Om luchtig en snel te ontbijten, te lunchen of te dineren is Midi Station een ideale plek. Voor de snelle en lichte hap is de middaglunchformule ideaal.


Bewegingsmogelijkheden in de buurt?


En om de maaltijd te compenseren met een portie beweging is een wandelingetje van 10 minuten naar de Zavel of de trendy Louisalaan alvast een eerste aanzet.  Kwestie van je dagelijkse hoeveelheid stappen te zetten. Na die wandeling nog een flinke sprint naar het juiste treinperron en die zakenlunch is misschien al gecompenseerd. Als je ietsje meer tijd hebt kan je een rondje gaan lopen in het nabijgelegen Edmondpark.


Eindoordeel


Omdat er heel wat unieke gerechten op de menukaart staan, is een etentje à la carte toch ook een aanrader.


asset/28382


asset/28535


Ook benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het snel op 123feelfree.be