De Oude Hansbrug: stijlvol tafelen in het groenAdres: Hansbrug 16, 3140 Keerbergen

Telefoon:
016/85 04 07

Soort: Restaurant

Stijl: Stijlvol  

Openingsuren: Vanaf 11 uur, gesloten op maandag en dinsdag (behalve op feestdagen)

Gezonder leven? Dat betekent ook gezonder lunchen. Voor Vacature test 123feelfree elke week een businesslunch. Welk energieniveau halen de maaltijden? Hoe zit het met cholesterol en suikers? En vooral, kan je er lekker eten? Deze week tafelden we in De Oude Hansbrug in Keerbergen.

Wat mag je verwachten?

Look: In een van de heerlijkste hoekjes van Keerbergen vind je restaurant De Oude Hansbrug. Hier kabbelt het leven rustig op het ritme van de Dijle. Het restaurant is gevestigd in een in 2006 gerenoveerde villa. Vanop het zonnige terras geniet je in de zomer van een idyllisch zicht op de ijzeren ophaalbrug over de rivier. In de winter zit je knus op een van de zachte banken aan het gezellige haardvuur.
Feel: Een plekje voor genieters, jong en oud. Elke eerste zaterdag van de maand wordt het nieuwe maandmenu voorgesteld met een streepje muziek: jazz, blues of iets pittigs, met garantie voor een sfeervolle avond.  
Comfort: Op de zachte crèmekleurige of bordeaux banken en stoelen zit je onbekommerd zo lang het je belieft.   
WIFI: Niet aanwezig
Kranten en tijdschriften: Op aanvraag
Keuken: Gesloten keuken
Bereikbaarheid: De Oude Hansbrug ligt in een zijstraat langs de verbindingsweg tussen Keerbergen en Haacht.
Parking: Voor het restaurant
Privacy:  In het villagedeelte tafel je in alle privacy. De halvemaanvormige zitbanken met hoge rugleuning omsluiten je tafeltje en zijn ideaal voor een gezellige tête-à-tête. In het oranjeriegedeelte geniet je van een lichte zitplaats met zicht op de tuin en de brug.

Wat kan je er eten?

1. De snelle hap  

Met een salade of een pasta zit je snel en fit op schema. De heerlijke Salade De Oude Hansbrug is een aanrader. Een salade met verse ananas, huisgerookte, pijnboompitten en currydressing. Te verkrijgen in een kleine (energieniveau 2) of een grote portie (energieniveau 3).

Budget: 12 – 17 euro
Timing: 30 minuten

2. De rustige zakenlunch

Elke maand verrast de chef zijn gasten met een origineel menu. Als voorgerecht neem je bijvoorbeeld een lichte kippenbouillon met Provençaalse groenten (energieniveau 1). Kies je als hoofdgerecht liever iets van de kaart, dan kan dat uiteraard ook. De sliptongetjes zijn een absolute aanrader. De notenboter, het frisse slaatje en de frietjes naar wens, maken dit gerecht helemaal af (energieniveau +). Een smaakvolle koffie met bijbehorend glaasje lekkers geven je gevoel van welzijn de finishing touch.  

Budget: ± 30 euro
Timing: 1 uur

3. De toplunch

Het menu van de maand kan je in drie of vier gangen krijgen. Wij besluiten niets aan ons te laten voorbijgaan en genieten van het viergangenmenu van de maand. Bij het aperitief worden hapjes geserveerd, bijvoorbeeld duo van gerookte zalm met mango. Als voorgerecht is er geitenkaas met serranoham, witloof, appelen, radijs en een sesamkoekje (energieniveau 1)

Het hoofdgerecht is een lamsbout met aardappelgratin, pepperdew, aubergine en rozemarijnjus (energieniveau 3). De maaltijd ronden we af met Tiramisu (energieniveau +) en koffie granité met amarettogelei (energieniveau 2).

Budget:  ± 40 euro
Timing: naar wens

Welke bewegingsmogelijkheden zijn er in de buurt?

Flaneer langs de Dijlelandschappen van Haacht en Keerbergen en meander van brug naar brug en terug. Dat behoort binnenkort tot de mogelijkheden want … de ophaalbrug aan het restaurant krijgt er een broertje bij. Ter hoogte van het Pater Damiaanmuseum in Tremelo (een tweetal kilometer verderop) wordt in mei 2010 een brug gebouwd voor fietsers en wandelaars.

Eindoordeel

Restaurant De Oude Hansbrug is een stijlvolle plek in het groen waar jij en je genodigden ten volle kunnen genieten van inventieve, harmonische smaakcreaties en waar lichaam en geest vanzelf tot rust komen.

asset/28382

asset/28535

 

Benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het op 123feelfree.be Je vindt er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.

Lees ook de andere besprekingen!