Brasserie Gustav: op zakenluch bij ex-boerinnekes

Naam resto: Gustav: vroeger gekend als  'De boerinnekes, nu genoemd naar wijlen Gustav Mahler)

Adres: Van ertbornstraat 2 – Rooseveltplaats Antwerpen

Telefoon: 03 225 55 28

Soort: Brasserie

Stijl: Retro

Openingsuren: Tijdens de weekdagen van 7.30u tot 24u (keuken tot 22u); in het weekend van 8.30u tot 24u

Meer evenwicht in je leven? Hou je energie in balans! Dat is het motto van 123feelfree. Op het gelijknamige online sociaal netwerk kun je met een simpele muisklik berekenen hoe het met je energiepeil staat. Bovendien vind je er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.

Voor Vacature test een medewerker van 123feelfree elke week een businesslunch uit. Hierbij wordt niet alleen een 123feelfree energieniveau aan de maaltijden toegekend, maar wordt ook gekeken naar bijkomende voedingsinfo zoals: cholesterol, suikers,.. Om het 123feelfree verhaal volledig te maken, worden ook nabijgelegen bewegingsmogelijkheden in kaart gebracht.

Deze week tafelde onze medewerker in Brasserie Gustav, de vroegere 'Boerinnekes'.

Wat mag je verwachten?

Look: De brasserie straalt de charme van de jaren 1900 uit. Daar zorgen de prachtige koepelvormige plafonds in lakverf voor en de houten stoelen met marmeren tafeltjes. De sfeervolle designlampen geven de brasserie dan weer een eigentijds karakter. Een mooi huwelijk tussen oud en nieuw.
Feel: Gezellig geroezemoes en een heerlijke potpourri van mensen: vuilnismannen aan de toog voor een snelle pint, bejaarde Antwerpse dames die blij zijn weer in het operacafé van hun gebakje te kunnen genieten en de businessman die hier afspreekt voor een zakenontbijt of -lunch. Het personeel van Gustav is stijlvol gekleed en staat voor een vriendelijke en snelle bediening.
Comfort: Houten stoelen en lederen banken.
WIFI: Wireless is aanwezig evanals een mooie selectie van tijdschriften en kranten (De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad, De Tijd, De Nieuwe Gazet,
Gazet van Antwerpen, Knack, Elle)
Keuken: Halfopen keuken
Bereikbaarheid: Grenzend aan de Rooseveltplaats in Antwerpen en dicht bij het centraal station is de brasserie perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je wil toch ook je ecologische footprint in balans houden, niet?
Parking: Heel wat betaalparkings in de buurt
Privacy: De tafeltjes staan ver genoeg uit elkaar wat een discreet gesprek perfect mogelijk maakt. Wie ongestoord wil babbelen, zoekt best een plekje achteraan bij de spiegels en de piano (op voorwaarde dat niet een pianist aan het werk is…).
Privacytip van uitbater Vinko Pepa: “Een gezellig drukke brasserie biedt ook een bepaalde vorm van anonimiteit."

Wat kan je eten?

1. De snelle hap

Budget: Dagschotel: 9 euro; dagmenu: 14 euro
Timing: 45 minuten

Het dagmenu bestaat uit een gezond soepje, een hoofdschotel en een koffie of thee. Het accent ligt op gezond en eenvoudig. Op drie kwartier geniet ik van een erwtensoep, een dorade met krielaardappeltjes en venkel en om af te ronden een gemberthee.

2. De rustige zakenlunch

Budget: ± 35 euro
Timing: ± 1 uur

Wil je liever à la carte eten, dan kan je je heerlijk laten gaan in grootmoeders Franse keuken (boerenworst , boeuf bourguignon….).
Tip van de chef voor de carnivoren: de carpaccio van WagynBeef (dé luxekoe uit Japan), een degelijke steak met handgesneden en goed gebakken frietjes.
Gezond detail: de saus bij de steak wordt geserveerd in een apart kommetje want we willen immers niet langer alles onder de saus. En er hoort een heerlijk fris slaatje met olijfolie bij. De visliefhebber heeft bijvoorbeeld keuze uit de versgemaakte garnaalkroketjes en de paling in’t groen.
De wijnkaart is m.b.t. prijs-kwaliteit goed met degelijke klassieke wijnen.

3. De toplunch: het operamenu

Budget: 32 euro
Timing: Aangepast aan het moment. Wil je nog snel een opera meepikken, dan houden keuken en personeel hier rekening mee. In het andere geval kun je je heerlijk relax laten gaan.

Het operamenu staat telkens in het teken van de lopende operavoorstelling. Momenteel is het thema Amerika en worden je smaakpapillen verwend met een aperitiefje, een caesarsalade, daarna een huisgemaakte hamburger met frietjes en kropsla en als toetje een huisgemaakte chocolademuffin met koffie of thee.

Hoe evenwichtig is deze lunch?

Vooral het dagmenu is een lunch zonder overdaad zodat je met een licht en happygevoel aan je middag kunt beginnen. Elke hoofdschotel bevat bovendien een ruime portie warme groentjes of een verfijnd slaatje met olijfolie. De dagschotel is met dagverse seizoensproducten bereid. Voor theeliefhebbers scoren de kwaliteitsvolle kruidenthees.

Bewegingsmogelijkheden in de buurt

- Een wandelingetje naar de De Keyserlei en de Meir.
- Beschik je over wat meer tijd, dan kan je je uitleven in enkele trendy leuke fitness-, yoga- en pilatesstudio’s vlakbij.
- De brasserie ligt dichtbij het busstation van de Rooseveltplaats en het Centraal station: ideaal om beweging en openbaar vervoer te combineren.

Het eindoordeel

Prijs kwaliteit zit hier prima. De innerlijke mens wordt verwend met heerlijk verse producten, de uiterlijke mens met een prachtig kader. En ook dat geeft energie.

asset/28382

asset/28535

Ook benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het snel op 123feelfree.be