Brasserie Brouwershof: to beer or not to beer

Naam resto: Brasserie Brouwershof

Adres: Provinciesteenweg 10 - 3150 Haacht

Telefoon: 016 60 71 26

Soort: Brasserie

Stijl: Casual

Openingsuren: Alle dagen van 11 uur tot 24 uur

Gezonder leven? Dat betekent ook gezonder lunchen. Voor Vacature test 123feelfree elke week een businesslunch. Welk energieniveau halen de maaltijden? Hoe zit het met cholesterol en suikers? En vooral, kan je er lekker eten? Deze keer schuiven we aan tafel in Brasserie Brouwershof in Haacht.

Wat mag je verwachten?

Look: Onder de vleugels van Brouwerij Haacht ligt Brasserie Brouwershof, in een authentiek herenhuis met oranjerie. De roodkoperen ketel voor de ingang van de brasserie vertelt het verhaal van een rijke traditie van generaties Haachtse bierbrouwers. De blikvanger van de brasserie is ongetwijfeld de prachtige, lichte oranjerie, een heerlijke plek om gezellig te tafelen aan de houten tafeltjes met houten of rieten stoelen.
Feel: Een plek waar iedereen zich thuis voelt: bierliefhebbers die op zoek zijn naar de smaak van een ongefilterde Primus die alleen hier te krijgen is, fietsers of wandelaars die op het grote terras (250 zitplaatsen) genieten van een drankje en een pauze, zakenlui die binnenspringen voor een snelle en lichte lunch ...
Comfort: Houten en rieten stoelen
Wifi: Aanwezig
Kranten en tijdschriften: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen, Humo, Dag Allemaal, P-Magazine
Keuken: Gesloten keuken
Bereikbaarheid: Het Brouwershof ligt langs de Provinciesteenweg, de verbindingsweg tussen Kampenhout en Haacht, op 100 meter van het station van Haacht.
Parking: Grote parking naast de brasserie
Privacy: Zowel in de oranjerie als op het terras staan de tafeltjes ruim geschikt zodat de gesprekken van je buren nooit te zwaar op de maag blijven liggen.

Wat kan je er eten?

1. De snelle hap

Budget dagmenu: 10 euro
Timing: 30 minuten

Van maandag tot vrijdag is er ’s middags de quick lunch: een formule met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Zo eet je bijvoorbeeld als voorgerecht een aspergesoepje met grijze garnalen (energieniveau 1). Als hoofdgerecht krijg je de young chicks on the beach, een heerlijk licht gerecht van pappardelle gegaard in kaneel en saffraan, met een sneetje pancetta, gebakken kipfilet en scampi’s (energieniveau 3). Om af te sluiten proef je een kopje Fuerto koffie van Brouwerij Haacht.  

2. De rustige zakenlunch

Budget: ± 22 euro
Timing: 1 uur

Aan originaliteit geen gebrek: Brasserie Brouwershof biedt verrassende lunches aan, waarin Haachts bier en Belgische producten centraal staan. Om de smaakpapillen op te frissen is er bijvoorbeeld een voorgerecht van carpaccio van filet d’anvers met een sorbet van olijfolie en zwarte peper en een slaatje van rucola, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas (energieniveau 1). En wat dacht je van een originele mix van varkenshaasje met Belgische chocolade, gevuld met pancetta, boursin en notensla, vergezeld van nieuwe patatjes en gebakken witloof als hoofdgerecht (energieniveau 2). Als afsluiter geniet je van een sabayon met Tongerlo Prior en vers fruit (een dessert van energieniveau +).

3. De toplunch

Budget: Van 25 tot 41 euro
Timing: Naar wens

De godendranken van Haacht lopen als een rode draad doorheen de lekkere gerechten op de kaart. Kies je voor de stevige stoverij met frieten en witloof, dan proef je de Primus in de saus. Ga je voor de bizonsteak, dan tafelt Keizer Karel Robijn Rood met je mee. Bij alle uitgebreide à la carte gerechten hoort een bijpassende drank uit de ketels of de kelders van Brouwerij Haacht. Laat je adviseren door de gastvrouw.       

Heb je iets te vieren, of wil je iets speciaals aanbieden aan je zakenpartners: dan is er de Foodlibrary van Brasserie Brouwershof. De foodlibrary is een assortiment van verschillende kleine hapjes, foodshots genoemd die worden gepresenteerd in foodshotglaasjes. Voor elke gast zijn er een zevental glaasjes die samen een hele maaltijd vormen. Je kiest vooraf zelf wat je wilt eten, in samenspraak met de gastvrouw, en je bepaalt ook zelf de snelheid van je Foodlibrary-ervaring. Zo kan je ook zelf makkelijk het energieniveau van je maaltijd bepalen.

Zijn er bewegingsmogelijkheden in de buurt?

Vanaf begin mei 2010 beweegt er nog meer in Brasserie Brouwershof: op de ‘bewegings-pc’ die gastvrouw Ine en gastheer Maarten installeren in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, vinden sportieve gasten alle informatie over fiets- en wandelroutes in de buurt. Met een gedetailleerde printout bij de hand, ben je meer dan perfect uitgerust voor een middag in beweging! Aan alles is gedacht: je stalen ros kan je kwijt in het grote fietsrek dat binnenkort geplaatst wordt.     

Het eindoordeel

Een kwaliteitsvol adres waar je zonder aarzelen vrienden, zakenpartners of familie uitnodigt voor een heerlijk ontspannend en verfrissend moment. Naast bier spelen ook verse groenten een hoofdrol op de kaart van Brasserie Brouwershof. Alle lekkers dat uit de keuken komt, wordt royaal vergezeld van salades bereid met verse seizoens- en streekproducten.

asset/28382

asset/28535

Benieuwd welk energieniveau je maaltijd of beweging heeft? Ontdek het op 123feelfree.be Je vindt er duidelijk en behapbaar voedings- en bewegingsadvies, dat je helpt het evenwicht tussen energie-input (eten) en energie-output (bewegen) terug te vinden.

Lees ook de andere besprekingen!