Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Beijing: de favoriete business hotspot van zakenreiziger Ari Epstein

Zakenreiziger Ari Epstein, ceo van Antwerp World Diamond Center
Reisde naar: Mumbai, Delhi, Bangalore, Moskou, Mirny, St-Petersburg, Kinshasa, Johannesburg, New York,…

“Ik hou van de ambiance rond het Houhai-meer in Beijing”

“Als officiële vertegenwoordiger van de Antwerpse diamantsector reis ik nooit bijzonder lang maar wel vaak. Meestal bezoek ik groeimarkten als China, India, Rusland of Afrika. Daar promoten we Antwerpen als wereldcentrum en onderhoud ik contacten. We zoeken afzetmarkten maar ook nieuwe ontginningen om de toevoer van ruwe diamant naar Antwerpen te verzekeren."

"Hoewel de technologie ervoor zorgt dat mensen altijd en overal bereikbaar zijn, blijf ik een voorstander van zakenreizen. Persoonlijk contact is onvervangbaar, zeker in landen als China en India. Om een correct beeld te krijgen van je onderhandelingspartners is het belangrijk om hen in hun natuurlijke bedrijfsomgeving te zien. De eenzaamheid op reis vind ik minder leuk. Ik ben 35 en heb jonge kinderen. Ik kom altijd graag thuis.”

“Ik ben de laatste tijd vaak in China en dat is fantastisch. Het land slaapt nooit, je voelt de energie en de economische groei overal. Elke keer als ik in Beijing kom, is de skyline veranderd. Beijing is bovendien authentieker dan Shanghai. Ook al bouwt men er het hele jaar door, je blijft er sporen van het verleden zien. In Beijing is het Houhai-meer voor mij een must. Na een goed gevulde werkdag is het daar echt ontspannen. Je vindt er leuke restaurants en terrasjes en kunt er ’s avonds buiten dansen. Niet dat ik dat doe, maar ik hou wel van de ambiance. Tegelijkertijd geven de bruggen rond het meer een prachtig zicht over het water. Een oase van rust in een hectische stad.”

“Op zakenreis in China maak je altijd iets bijzonders mee. Zo ging ik er onlangs op restaurant met de nationale topverantwoordelijke voor groene energie en recyclage. Die dame beheert de dossiers van negen verschillende ministeries. Ik was best nieuwsgierig om haar te ontmoeten. Blijkt het een omaatje te zijn van krap anderhalve meter en ruim 73 jaar! Ik was stomverbaasd. Ze hield me twee uur boeiend aan de praat over plastic tassen uit aardappelmoleculen, high tech en ultramoderne technologieën. Een onvergetelijk gesprek.”