Vlaamse managers zijn gegeerd

Uit onderzoek blijkt dat Vlaamse managers steeds vaker doorstoten naar de top van het internationale bedrijfsleven. De voorbije zes jaar werden 23 Vlamingen CEO van grote buitenlandse ondernemingen.

Heb je leiderscapaciteiten en people skills? Kun je delegeren en coördineren? Kun je vooruitzien en op het juiste moment handelen? Dan word het misschien tijd dat je hoger mikt en een gooi doet naar een directie- of managementfunctie. Een greep uit de mogelijkheden.

 

- Ben je eraan toe om het directieteam te vervoegen, dan ga je het best op zoek binnen je eigen sector, al is dat nu ook weer geen noodzaak. Topmanagers zoeken ze namelijk overal, zowel in de dienstensector als in de transportsector, de universitaire wereld, de horeca en de ontspanningssector. Ook de zorgsector, de sociale en de non-profitsector zijn constant op zoek naar managers.

 

- Voor sommige managementfuncties heb je een technische achtergrond nodig, voor andere is kennis van IT vereist.

 

- Niet alleen privébedrijven, maar ook overheidsbedrijven en stadsbesturen werven regelmatig managers aan.

 

- Sommige bedrijven zoeken een manager om hun Belgische branch te leiden, andere om hun positie op de buitenlandse markt te verstevigen.

 

- Je kunt zowel bij multinationals als bij familiebedrijven terecht.

 

De tien hoogst gerangschikte Vlamingen aan de top van een buitenlandse multinational verschaffen wereldwijd meer dan 660.000 mensen werk. De West-Vlaming Paul Bulcke (60), die sinds april 2008 het Zwitserse voedingsconcern Nestlé runt, voert de ranking van de Vlaamse toppers aan. Hij heeft meer dan 330.000 mensen onder zich.

 

Bekijk hier alle openstaande vacatures voor directie- en managementfuncties.