Verschrikkelijke baas? Beraam een moord! (Win)

Krijg jij het ook wel eens op de heupen van je baas? Misschien is hij een brutale rotzak, misschien een nymfomane tandarts, of drugssnuivende gek. Zo kan je alleszins de bazen van de drie hoofdpersonages in de nieuwe film Horrible Bosses beschrijven.

Deze jongste gooi naar box-officeroem van Seth Gordon is vanaf 17 augustus te zien in de Belgische zalen.

16 uur werken per dag

Nick Hendricks (Jason Bateman) werkt dagelijks niet minder dan 16 uur voor een financieel bedrijf, met werkuren die lopen van 6 uur ’s morgens tot 22 uur ’s avonds. Zijn baas, vertolkt door Kevin Spacey, bengelt al acht jaar een promotie voor zijn neus (maar die is alleen weggelegd voor een harde werker … ). Wanneer Nick bij uitzondering pas om 6.02 uur aan zijn bureau zit, tikt de baas hem twee uur later daarvoor op de vingers. Nadat Nick zijn excuses aanbiedt, stelt de baas een borrel voor. Tot Nick’s ontsteltenis gaat het om een boordevol glas whisky, dat hij alleen soldaat moet zien te maken.

Nymfomane

Dale Arbus (Charlie Day) heeft het ook niet makkelijk in de tandartspraktijk waar hij werkt. Zijn baas, Friends-oudgediende Jennifer Aniston, laat zich voortdurend gaan in seksuele intimidatie van haar mannelijke medewerkers, en randt zelfs haar (bewusteloze) mannelijke patiënten aan. Dale heeft alle moeite van de wereld om haar van zich af te slaan.

Ondertussen heeft Kurt Buckman (Jason Sudeikis) een geweldige baan in een chemiebedrijf. Iedereen houdt van de baas, maar iets minder van zijn zoon, die drugssnuivend en rokkenjagend door het leven gaat. Als senior onverwacht het loodje legt komt junior aan de macht, en hij wil zo snel mogelijk munt slaan uit het bedrijf van zijn vader om een zorgeloos leventje op een tropisch eiland te gaan leiden.

Kassucces

Daarop gaan Nick, Dale en Kurt over tot een drastische beslissing: ze willen hun bazen omleggen. De film, die al enkele weken in de VS te zien is, kreeg gemengde kritieken. Maar die recensies zullen de makers niet aan hun hart laten komen: de prent deed de kassa al lustig rinkelen. Met een budget van 35 miljoen dollar werd al meer dan 110 miljoen dollar aan inkomsten binnengehaald.

Wedstrijd!

Wat vind jij van je baas? Laat ons via een leuke anekdote, grappig filmpje of ludieke foto weten hoe jij over jouw baas denkt en win één van de 10 duotickets voor Horrible Bosses.

De 10 leukste reacties winnen een duoticket voor deze film. Deelnemen kan via Twitter, Facebook of e-mail.

De winnaars worden op maandag 22 augustus bekend gemaakt. En wees gerust: de resultaten worden niet openbaar geplaatst ;)

Wedstrijdregelement

Inspiratie nodig?

Wij gingen al eerder op zoek naar de irritante trekjes van bazen, we zetten ze even op een rijtje: