Regelmatig sabotage door werknemers

Leidinggevenden kijken maar beter uit voor saboterende werknemers. Terwijl er in de literatuur vaak gesproken wordt over incompetente managers, worden leidinggevenden in werkelijkheid vaak tegengewerkt door hun medewerkers. Tot dat besluit komen Jean-François Manzoni en Jean-Louis Barsoux, 2 onderzoekers van businessscchool IMD in Lausanne. Zij bestudeerden de interactie tussen werkgevers en werknemers in enkele Amerikaanse bedrijven.

Bewust of onbewust tegenwerken

“In de literatuur ligt de nadruk dikwijls op wat managers verkeerd doen en wordt het gros van de werknemers voorgesteld als goedbedoelende, competente individuen die goed presteren, als ze maar goede leiding krijgen”, aldus Manzoni en Barsoux. “Maar dat beeld klopt niet helemaal. Werknemers kunnen hun baas bewust of onbewust tegenwerken. Een werknemer die vermoedt dat hij een moeilijke baas heeft, zoekt de nodige bewijzen voor die stelling en kan een leidinggevende door zijn gedrag effectief veranderen in een moeilijke baas. Het kan ook gebeuren dat een goeie baas na verloop van tijd uit gratie valt en zijn stijl door omstandigheden niet langer geapprecieerd wordt, waarna hetzelfde proces begint.”

2 vormen van sabotage

Manzoni en Barsoux zien twee vormen van sabotage: de passieve en de actieve provocatie. Bij passieve provocatie zijn medewerkers die hun baas incompetent vinden weinig open over problemen en minder bereid de baas om hulp te vragen. Daardoor heeft de baas minder inzicht in de situatie. Bij actieve provocatie wordt de baas getest. Managers kunnen zich te weer stellen tegen deze aanvallen door vroegtijdig te investeren in medewerkers, zich zoveel mogelijk bewust zijn van het label dat ze opgespeld krijgen, de situatie te begrijpen en aandacht te geven aan het eigen gedrag.

Deel je ervaring

Wordt jouw baas soms gesaboteerd? Wat doe je als het gebeurt?