Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Masculiene en feminiene energie: verschillen op de werkvloer

Mannen en vrouwen op de werkvloer gaan anders om met hun dagelijkse omgeving. In een bedrijf merk je dit genderverschil soms aan de manier waarop een positie beoefend wordt. Waar zitten de verschillen?

Onderhandelingsstrategie

Als je veel mannelijke energie bezit, ben je vaak beter in onderhandelen. Je maakt dan gemakkelijker een onderscheid tussen je eigen belangen en die van de tegenpartij.

Onderhandelen wordt gezien als een spel. Je kan winnen of verliezen. De drive om te winnen overheerst en er is geen interne druk om met iemand anders rekening te houden. Je hebt weinig angst om de relatie tussen de onderhandelaars te beschadigen door het slechts om een spel van de onderhandeling gaat.

De feminiene energie stelt zich in een onderhandeling minder hard op, dit om te voorkomen dat een relatie beschadigd wordt. Je kan ook gaan voor een ‘win-winonderhandelingsstrategie’ waarin beide partijen dus voordeel boeken.

Communicatiestijl

De feminiene en masculiene energie communiceren op een verschillende manier. Linguïsten hebben uitvoerige studies gepubliceerd over fundamentele verschillen en de aard van communicatie van mannen en vrouwen. De resultaten zijn gebaseerd op de observatie van meisjes en jongens, jongvolwassenen en volwassenen.

Mannen hanteren vaker een ‘report’-stijl van communicatie: ze spreken om een boodschap over te brengen, informatie door te geven en om hun sociale status in de groep te bevestigen.

Vrouwen hanteren vaker een ‘rapport’-stijl: ze spreken om de relaties tussen de groepsleden te bevestigen en te optimaliseren.

Manier van netwerken

Netwerken roept voor heel wat vrouwen een zeer negatief beeld op. Het resultaat van die negatieve houding is duidelijk zichtbaar: vrouwen zijn zeer sterk ondervertegenwoordigd op de meeste netwerkactiviteiten.

Mannen blijken over het algemeen duidelijk anders te staan tegenover het professioneel netwerken. Als man zie je dit eerder als een must. Je netwerk is dan een onderdeel van je professionele waarde.

Verder hebben ze er ook weinig moeite mee om professionele en vriendschappelijke netwerken met elkaar te mixen, als daar interessante opportuniteiten uit voortkomen. Dat ligt bij de meeste vrouwen wel even anders. Zij beschouwen het vermengen van persoonlijke en zakelijke contacten veel vaker als ‘not done’.

Ontdek wat nu juist de voordelen zijn van gebalanceerd leiderschap.

Win HIER een exemplaar van 'De gebalanceerde leider'

Bekijk het hele dossier over gebalanceerd leiderschap.