Hoe ga ik om met mijn werknemers? 6 tips

Een werkvloer waar iedereen met elkaar overweg kan is, is een productieve werkvloer. Hoe ga je goed om met je werknemers, stimuleer en motiveer je ze?

1. Laat privé privé

Laat je werknemers met rust wanneer ze niet voor jou aan het werk zijn. Bel ze niet op tijdens vakanties, mail niet naar hun persoonlijke emailaccount en bel ze 's avonds laat niet op. Alleen wanneer het om een absoluut noodgeval gaat, en alleen deze persoon kan je helpen, kan je hem lastigvallen. Val niet binnen in de privé-tijd. Laat werknemers ook geen persoonlijke boodschappen voor je doen, regel die zaken zelf.

2. Geen favorietjes

Behandel al je ondergeschikten als gelijken, trek dus niemand voor. Wanneer je meer toestaat aan bepaalde werknemers, werkt dat alleen maar jaloezie in de hand, wat niet bevorderlijk is voor de groepsgeest, noch voor de productiviteit.

3. Motiveer

Loof je werknemers wanneer ze een taak tot een uitzonderlijk goed einde brengen, een belangrijke klant binnenhalen, of gewoon in het algemeen goed meewerken. Steel geen ideeën van hen en maak je appreciatie regelmatig duidelijk.

4. Spioneer niet

Je moet je werknemers natuurlijk opvolgen, maar kijk hen niet constant op de vingers. Het geeft de indruk dat je hen niet vertrouwt, en zo voelen ze zich bespionneerd. Ga alleen over tot micromanaging als je vermoedt dat de werknemer misbruik maakt van zijn internetverbinding, overdadig veel pauze neemt, enzovoort.

5. Roddelen

Spreek nooit achter de rug van een medewerker over hem of haar met zijn collega's. Roddelen is onprofessioneel en niemand werd er ooit beter van. De kans is groot dat de roddels uiteindelijk de werknemer in kwestie zelf bereiken, wat de sfeer op kantoor niet ten goede komt.

6. Belofte maakt schuld

Hou je beloftes, zeker als die over vakantiedagen of salaris gaan. Anders kunnen je werknemers zich bekocht voelen, en krijgt je gezag een flinke deuk.