Een bedrijfstattoo op je lijf? Vier stappen naar werknemers die zich identificeren met je bedrijf

Elke werkgever droomt ervan dat zijn werknemers zich in hoge mate identificeren met hun bedrijf. Want bij positieve identificatie zet iedereen zich graag wat extra in, is er minder weerstand tegen de invoering van nieuwe technologie, zal men spontaan voorstellen ter verbetering aanreiken, is creativiteit gemakkelijker en zal men zelfs harde arbeidsomstandigheden met de glimlach aanvaarden.
Door Prof. Dr. Koen Dewettinck, Vlerick Management School

Bekende voorbeelden van verregaande identificatie met het bedrijf zijn ongetwijfeld Harley Davidson, waar zowat iedereen, van arbeider tot algemeen directerur een Harley Davidson tattoo op de arm draagt of de Ekin’s, de officiële bedrijfsvertellers van Nike die zich als doel stellen om het evangelie van de merknaam Nike uit te dragen en als teken van devotie een Nike-embleem op de enkel laten tatoeëren.  

Maar hoe bereik je nu deze ‘hemel op aarde’, deze ‘gratis’ motivatietechnieken?  Het basisantwoord is zeer eenvoudig: het is niet gratis. Je krijgt hoge identificatie als je investeert. De kost komt ook hier voor de baat.

1. Zorg voor een prestigieus bedrijf

Mensen willen trots zijn, op zichzelf en op de omgeving die ze gekozen hebben. Indien hun bedrijf telkens opnieuw positief in de pers komt, komen ze zelf bij manier van spreken ook in de pers. Werknemers kunnen dan scoren in familiekring, bij vrienden, op café of restaurant. Op die momenten zullen de werknemers hun bedrijf bewieroken. Het is dan moeilijk om een dag later in dat zelfde bedrijf de moeilijke uit te hangen.

2. Zorg voor een economisch succesvol bedrijf

Uit alle studies van succesvolle managementpraktijken blijkt dat de beste benaderingen voorkomen bij bedrijven die het economisch goed doen. Heel vaak is dit een kip-en-ei-situatie. Men doet het goed omdat men goede managementpraktijken heeft, en men heeft goede managementpraktijken omdat men de financiële ruimte heeft. Zonder die financiële ruimte kan men éénmaal beroep doen op de goodwill, op de identificatie maar geen tweede keer.

3. Zorg voor een heldere strategie

De sterkste motivator voor een werknemer die tevens kennisarbeider is, is een helder inspirerend doel en een boeiend pad naar dat doel. Strategie is er niet alleen voor een klein kringetje topmanagers, maar voor iedereen. Niet alleen moet iedereen die strategie uitvoeren, maar niemand kan zich identificeren met een vage, steeds veranderende, saaie strategie. Zonder heldere visie, missie en strategie komen de mensen werken voor het geld alleen.

4. Smijt de politieke spelletjes buiten

We zijn allemaal wel wat politieke dieren. We weten allemaal wel wat goed is en wat niet goed is voor ons eigenbelang. Maar, tenzij onze naam Macchiavelli is, werken we niet graag in politieke omgevingen. We identificeren ons veel liever met relevante afspraken dan met duistere combines. We voelen ons veel beter in een omgeving waar ‘wat’ er gezegd wordt, veel belangrijker is dan ‘wie’ er iets zegt.

Meer weten over het concept ‘identificatie met de onderneming'? Lees verder.