Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

8 manieren om met tegenslagen om te gaan

Zowel op privégebied als op professioneel vlak krijgt iedereen wel eens te maken met tegenslagen. Hoe ga je om met teleurstelingen? En op welke manier geraak je er zo weer bovenop? Wij vertellen het jou.

1. Durf hulp te vragen

Word je geconfronteerd met een probleem? Wees dan niet te trots om de hulp van collega's in te roepen en hen in te schakelen als het mis loopt.

2. Neem even afstand

Op het moment dat het misgaat, geraken mensen vaak in paniek. Dat is een natuurlijke reactie, maar het zorgt ervoor dat je de zaken niet altijd helder ziet. Het kan dan helpen om even afstand te nemen en op een rustige manier naar een oplossing te zoeken.

3. Vertrouw op je eigen oordeel

Laat je niet meteen ontmoedigen door een tegenslag. Als je echt in een project gelooft, durf daar dan voor te gaan, ook al loopt het niet meteen zoals je had gehoopt. Geloof in je eigen oordeel en kom ook op voor jouw standpunt.

4. Leer van je fouten

Het is natuurlijk niet aangenaam om fouten te maken, maar je kan er wel iets uit leren. Ga na wat er is misgegaan en denk na hoe je die fouten de volgende keer kan vermijden.

5. Volg een mantra

Het klinkt misschien vreemd, maar een mantra kan je helpen als een houvast om door moeilijke momenten heen te komen. Zoek een gezegde of spreuk die jou inspireert, hang hem op aan je bureau en lees hem elke dag voor je aan je dagtaak begint.

6. Reageer je fysiek af

Als je er mentaal een beetje door zit, kan het helpen om je fysiek eens goed af te reageren. Ga hardlopen, verbouw je keuken, of geef je tuin een grondige onderhoudsbeurt.

7. Bewijs jezelf

Gebruik je tegenslagen of teleurstellingen als extra motivatie om het de volgende keer nog beter te doen en jezelf te bewijzen.

8. Blijf positief

Wat ook je doel is, slagen in een project, promotie maken of een nieuwe job vinden, geef de moed niet op vooraleer je doel bereikt is.

Bron: managersonline.nl