33 jaar en General Manager bij Accent: de blog van Lieven Bonamie - dag 4 & 5

Naam: Lieven Bonamie

Geboortedatum: 14/06/1978

Geboorteplaats: Gent

Burgerlijke staat: samenwonend

Kinderen: 2, Miel (4j) en Briek (4m)

Functie: General Manager bij Accent Jobs

Bekend van: lid managementteam Accent Jobs, lid managementteam House of HR, lid van het managementteam bij het pro cycling team Willems-Accent

Op je 33ste aan het hoofd komen van een bedrijf met 617 medewerkers, dat is wel wat. Het is exact wat deze week gebeurde met Lieven Bonamie en Lesley Leyn bij Accent Jobs. Lieven, die al enkele jaren marketingdirecteur was van Accent, nam maandag samen met Lesley de fakkel over van Philip Cracco en Conny Vandendriessche. Exclusief voor Vacature bloggen ze over zijn wedervaren in hun eerste week als algemeen directeur.

Dinsdag 20 september

De strategie is aangekondigd en toegelicht. Lesley en ik gaan de komende dagen alle Area Sales Directors bezoeken om kantoor per kantoor te bekijken en waar nodig bij te sturen. Vandaag doe ik Antwerpen en Vlaams-Brabant, Lesley doet de Kempen en Limburg. Toch wel nieuw voor mij. In mijn marketingjob had ik een vaste werkplaats in Roeselare en ongeveer twee dagen per week was ik bij klanten en leveranciers. Vandaag is het echt van kantoor naar kantoor. Drie parkeerboetes op één dag …
 
’s middags heb ik een afspraak met Wim Vanhaelemeesch. Wim is Manager bij ons pro-cycling team (Team Willems-Accent). Momenteel zijn we het werkingsbudget voor 2012 aan het rondwerken en het dossier voor het UCI aan het voorbereiden voor de licentieaanvraag. Vorig jaar bij de opstart van onze ploeg heb ik dit dossier gedaan samen met de mensen van Willems. Wim neemt het dit jaar van me over. Nogmaals blijkt hoe uitdagend het is om sponsoring te vinden voor een fietsploeg.
 
’s Avonds spreek ik af met Lesley om de bezoeken te overlopen. Als commercieel directeur is Lesley heel sterk in cijfers en is ze bijzonder analytisch. Als marketeer ben ik dat in feite niet. Samen met Philip heb ik de laatste jaren altijd voor de creatieve invulling en de motivationeel kader gezorgd binnen Accent. Grappig om te zien hoe Philip en Conny een kopie van zichzelf hebben gecoacht om de fakkel over te nemen.

Morgen doen we Lesley en ik verder met onze bezoeken. Ik doe dan Oost-Vlaanderen en Lesley West-Vaanderen. Ik hoop alvast op minder boetes.

Woensdag 21 september

Vandaag heb ik heel veel sms'jes en Facebookberichten gekregen van mensen die van de verandering gehoord hadden. Leuk dat een gans pak van mijn ex-collega’s van Porter Novelli me blijven volgen. Voelt echt goed aan.
 
Als ik thuiskom is mijn zoontje Miel teleurgesteld. Ik had hem dinsdagavond verteld dat het de laatste dag van de zomer was en dat de herfst ging beginnen … en dus ook de blaadjes gingen afvallen. Dat was vandaag dus niet gebeurd. Miel en ik gaan zaterdag naar de Lembeekse bossen op onderzoek.

I.s.m. Accent