33 jaar en General Manager bij Accent: de blog van Lieven Bonamie - dag 3

Naam: Lieven Bonamie

Geboortedatum: 14/06/1978

Geboorteplaats: Gent

Burgerlijke staat: samenwonend

Kinderen: 2, Miel (4j) en Briek (4m)

Functie: General Manager bij Accent Jobs

Bekend van: lid managementteam Accent Jobs, lid managementteam House of HR, lid van het managementteam bij het pro cycling team Willems-Accent

Op je 33ste aan het hoofd komen van een bedrijf met 617 medewerkers, dat is wel wat. Het is exact wat deze week gebeurde met Lieven Bonamie en Lesley Leyn bij Accent Jobs. Lieven, die al enkele jaren marketingdirecteur was van Accent, nam maandag samen met Lesley de fakkel over van Philip Cracco en Conny Vandendriessche. Exclusief voor Vacature bloggen ze over zijn wedervaren in hun eerste week als algemeen directeur.

Maandag 19 september

02.45u: Ik sta op. Mijn vrouw weet niet wat er gebeurt. Vandaag vertrekken twaalf van onze toppers naar een buitenlandse sales opleiding. Lesley en ik staan erop om onze toppers zelf te ontvangen in Zaventem en uit te zwaaien. We hebben een groot bord gemaakt met 'Accent Toppers' op. Onze gasten zijn super trots als ze ons zien staan. De sfeer zit er weer goed in, zelfs om 4u ’s ochtends

Lesley en ik vertrekken rond 5u richting Gent. Alle bakkers zijn nog dicht. Ik rij eerst naar huis om een aantal flessen cava te halen voor ons cava-ontbijt, Lesley zoekt verder naar een bakker voor de koffiekoeken.

We spreken af om 07u op kantoor en we overlopen nog snel onze presentatie.

07.30u: De ASD'ers (Area Sales Directors) komen aan  voor de strategiemeeting. We zien vanaf minuut 1 dat ze allemaal enthousiast zijn. We overlopen de YTD (year to date), en lichten toe hoe we op regioniveau de targets gaan halen.

09.30u: De algemene meeting is gedaan. Lesley en ik hebben nu tijd gemaakt voor een aantal individuele gesprekken met ASD'ers.

11.30u: Ik vertrek naar het SSC (Sales Support Center) in Roeselare voor een afspraak met Sylvie van Balberghe (Brand Manager Accent). We overlopen de komende events & beurzen en brainstormen verder over de nieuwe campagne die we willen lanceren.

13.00u: Afspraak met Annelyn over hoe we de strategie gaan doorvertalen in HR. Hier blijkt nogmaals hoe belangrijk het is om in complementaire duo’s te werken. Op een halfuur is alles doorgepraat en beslist.

15.00u: Afspraak met Lesley in Gent. We overlopen de management tools die we gaan gebruiken om de kantoren nog beter op te volgen op gebied van performantie en dagomzet. Deze week willen we deze tools opleiden aan de ASD'ers.

19.00u: Let’s call it a day. Ik bel in de wagen met Philip Cracco om de dag te debriefen.

19.30u: Mijn zoontje Miel (4 j) heeft beslist om vanaf vandaag nooit meer choco te eten en altijd gezond te zijn. Ik denk dat de lessen op school over gezonde voeding zullen gaan deze week. Ik maak hem dus een boterham met smeerkaas en ik steek hem in bed.

20.00u: Sommige dingen stel je altijd uit. Bij mij is dat in de tuin werken. I hate it. Mijn vrouw laat me toch wel duidelijk verstaan dat het gras nu echt wel lang geworden is … duty calls.

21.00u: Ik plof in de zetel en besef dat ik echt moe ben. Ik bereid de gesprekken voor die ik morgen moet doen. We kijken samen naar 'Het goddelijke monster'. Wat kan ik lachen met de uitvergroting van de West-Vlaamse ondernemer. Leo is geweldig.

23.00u: Ik haal ons tweede zoontje (Briek, 4 maanden) uit bed voor zijn avondfles. Mijn vrouw verplicht me om te gaan slapen. Volgzaam als ik ben …

I.s.m. Accent