33 jaar en General Manager bij Accent: de blog van Lieven Bonamie - dag 1 & 2

Naam: Lieven Bonamie

Geboortedatum: 14/06/1978

Geboorteplaats: Gent

Burgerlijke staat: samenwonend

Kinderen: 2, Miel (4j) en Briek (4m)

Functie: General Manager bij Accent Jobs

Bekend van: lid managementteam Accent Jobs, lid managementteam House of HR, lid van het managementteam bij het pro cycling team Willems-Accent

Op je 33ste aan het hoofd komen van een bedrijf met 617 medewerkers, dat is wel wat. Het is exact wat deze week gebeurde met Lieven Bonamie en Lesley Leyn bij Accent Jobs. Lieven, die al enkele jaren marketingdirecteur was van Accent, nam maandag samen met Lesley de fakkel over van Philip Cracco en Conny Vandendriessche. Exclusief voor Vacature bloggen ze over zijn wedervaren in hun eerste week als algemeen directeur.

Vrijdag 16 september

De laatste weken zijn hectisch geweest. Vandaag is het D-Day voor ons. Lesley Leyn (commercieel directeur Accent) en ik (marketing directeur Accent) worden ontvangen bij Philip Cracco (CEO van House of HR)  en Conny Vandendriessche (COO van House of HR) voor de laatste gesprekken over onze promotie. De kogel is door de kerk. We gaan ervoor. In duo gaan we de functie van General Manager opnemen voor Accent België. We bereiden de algemene communicatie voor en bellen alle regiodirecteurs op voor ons groot nieuws. Maandag om 07.30u hebben we een ontbijtsessie met de 17 regiodirecteurs om de strategie toe te lichten. Na het uitsturen van de mail en het opbellen van de regiodirectie stromen de mails en sms'jes binnen.

Ik heb die avond afgesproken met mijn marketingteam in het paracentrum in Moorsele voor een teambuidling. Als ik het nieuws vertel van mijn promotie – en dus ook het afscheid van mijn marketingteam – schrikken mijn gasten enorm. Het stelt ze gerust dat ik de nieuwe marketing manager (die we nog zoeken) zelf twee jaar ga coachen. De teambuilding van vanavond vind ik wel toepasselijk: een duosprong! We krijgen een korte opleiding en vertrekken naar 12.000 voet waar ik de tweede kick van de dag krijg, 50 seconden vrije val … on-be-schrijf-lijk.

Na de duosprong rij ik door naar het D-hotel in Kortrijk. Daar heb ik afgesproken met Annelyn Naert, onze HR manager. Annelyn en ik wilden iets doen voor onze teams. De laatste weken hebben marketing en HR zo goed samengewerkt dat Annelyn en ik vanavond koken voor onze gasten. Spaghetti plik-plak! We geven het toe, de saus was niet zelf gemaakt. De sfeer is wel top.

Zondag 17 september

20u: ik spreek af met Lesley om onze ontbijtsessie van morgen te finetunen en af te stemmen over de concrete invulling van onze strategie. We brainstormen twee uurtjes en sluiten af met een lekkere fles champagne. Morgen is het voor ons de eerste dag, en toegegeven: ik ben toch wel wat nerveus.

I.s.m. Accent