"Waarom worden zo weinig vrouwen Manager van het Jaar?"

De 1.000 genodigden voor de uitreiking van de ‘Manager van het Jaar’ (6 januari) werden ontvangen door drie vrouwelijke koningen en een ster. Ze zongen dat de bedrijven ‘de dames zijn vergeten en niet van quota willen weten’. 

De dames zijn van de actiegroep Alice en reageren hiermee op het feit dat de Manager van het Jaar 2009 eens te meer een man is (met name Bert De Graeve, gedelegeerd bestuurder van Bekaert). “Niet dat we het de winnaar (of winnaars) niet gunnen”, zegt Alice. “Maar in een maatschappij waar mannen én vrouwen wonen en werken, is het niet meer dan normaal dat ook vrouwen voor de prijs in aanmerking komen." Alice pleit voor de invoering van quota zodat in elke raad van bestuur van beursgenoteerde bedrijven minimum 40 procent vrouwen zouden zetelen. En dit voor 2015.


Noorwegen en Spanje hebben al quota


De meeste vrouwen op de avond juichten de actie toe. “Het wordt tijd dat er iets gedaan wordt om meer vrouwen in de top van de bedrijven te krijgen. Als het op een natuurlijke manier niet lukt, moet je die beweging een steuntje geven”, vindt Katrien Lecrauwaert van Robert Walters.
Myriam Van Varenbergh, woordvoerster van Alice: “Vandaag worden van de 268 bestuurszitjes bij de Bel20-bedrijven, slechts 23 ingenomen door een vrouw. Zonder een ingrijpende maatregel blijven de raden van bestuur nog decennialang een quasi exclusieve mannenaangelegenheid. Als je hoofdpijn hebt, neem je toch ook een aspirine om het probleem op te lossen.”
Ze verwijst naar Noorwegen waar al enkele jaren een wettelijk quotum van 40% bestaat: “Dat cijfer van 40% is in drie jaar bereikt en bedraagt intussen 45%. Algemeen wordt erkend dat deze quota de betrokken organisaties en Noorwegen ten goede zijn gekomen. Ook in Spanje zijn intussen quota.”


Vrouwen uitstekende teamleaders


Op de avond zelf pleitte ook Rudi De Becker, de nieuwe ceo van de Univeg-groep (ex-Hagemeyer, Xerox en Bekaert) voor meer vrouwelijke topmanagers: “De moderne onderneming zal geleid worden door een team, niet door één heldhaftige mannelijke ceo. En vrouwen zijn bijzonder geschikt om teams te leiden.” Groot applaus bij de dames.  


Tekst: Erik Verreet


Lees hier meer over de nieuwe Manager van het Jaar.


Poll


Vind jij quota noodzakelijk om meer vrouwen aan de top te krijgen? Geef je stem en lees hier wat anderen erover denken!