"Vloekende bazen zijn betere managers"

Vloekend, tierend en scheldend, zo kennen de meesten onder ons de Britse sterrenkok Gordon Ramsay. Managers en ondernemers kunnen een voorbeeld nemen aan de vuilgebekte kok, vindt de Nederlandse managementadviseur Michiel Hogerhuis. “Zijn directheid is de sleutel van zijn succes.”

Lief en aardig is uit den boze 

“Vloeken is de taal van de bedrijfswereld. Dat zal nooit veranderen. Je moet heftig zijn om resultaten te boeken”, zegt Gordon Ramsay over zijn explosieve aanpak en taalgebruik. De in Antwerpen wonende Nederlandse managementadviseur Michiel Hogerhuis is het daar volledig mee eens. In zijn boek ‘Vloeken als Gordon Ramsay’ houdt Hogerhuis een pleidooi voor meer eerlijkheid en openheid, iets waar de meeste ondernemers en managers niet goed in zijn, meent hij. Lief en aardig is volgens hem uit den boze in de bedrijfswereld, terwijl managers er net alles aan doen om ten allen tijde vriendelijk te blijven. Ze tonen zichzelf niet zoals ze zijn, en dat is fout.

“Het gaat er op zich niet om dat managers en ondernemers moeten vloeken of tieren, maar wel om openheid en eerlijkheid”, zegt Hogerhuis. “Gordon Ramsay toont zichzelf zoals hij is wanneer hij vloekt en scheldt. Hij windt er geen doekjes om. Bij veel managers heb je er alleen maar het raden naar wat ze denken en voelen. Dat zorgt voor verwarring bij medewerkers.

90% van de mensen is voor de directe aanpak 

Kan iedereen wel overweg met een baas die heel direct is? “90% van de mensen heeft dat liever. Het is veel efficiënter om te tonen wat je denkt. Mensen hard aanpakken en duidelijk zijn werkt gewoon beter. Ze hebben liever een baas waarvan ze weten wat ze er aan hebben. De schone schijn spelen is misschien goed voor een professionele positie en salaris, maar het leidt ook tot kredietcrises en smakeloze producten, ontevreden klanten en ongemotiveerde medewerkers. Het lijkt onvoorstelbaar dat ook in het bedrijfsleven een duidelijk uitgesproken mening efficiënt werkt, maar dat is wel de basis van verandering en zal leiden tot een nieuwe generatie bedrijven.”

Die directheid moeten managers en ondernemers combineren met de onverbiddelijke eis naar kwaliteit, nog iets wat ze van Gordon Ramsay kunnen opsteken. “Als Gordon Ramsay ergens binnenkomt, hoeft men niet te twijfelen over wat hij bedoelt. Hij zegt meteen wanneer het eten niet smaakt en doet geen toegevingen op kwaliteit. Koken is een vak en hetzelfde geldt voor management en beleid voeren, alleen wordt dat nogal eens uit het oog verloren. Managers moet leren veeleisender zijn en duidelijk maken wanneer prestaties niet van het niveau zijn dat ze voor ogen hadden. Alleen op die manier kan je op een goeie manier een bedrijf runnen.” 

Interesse voor werknemers 

Zijn Nederlanders dan niet direct en veeleisend, zoals het imago van onze noorderburen wil? “Nederlanders schreeuwen en praten luid. Ze zijn op een bepaalde manier ook direct, maar ze laten zichzelf niet zien. Het is eerder een manier om zichzelf te verbergen. Ramsay weet hoe hij mensen moet aanpakken en wanneer hij moet schreeuwen. Hij is geïnteresseerd in de mensen met wie hij samenwerkt. Dat zie ik ook in België, veel meer dan in Nederland.” 

Reageer

Akkoord met het standpunt van Michiel Hogerhuis? Is een vloekende baas een betere manager? Ben jij voor die directe aanpak? Hoe pakt jouw baas het aan?