Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Laat de CEO en de voorzitter van het bedrijf nooit hetzelfde vliegtuig nemen"

Zondag begraaft Polen zijn president Lech Kaczynski die vorig weekend omkwam in een vliegtuigcrash. Samen met hem stierven vele andere belangrijke politieke en militaire kopstukken, waardoor de Poolse staat nu onthoofd lijkt. Hoe proberen grote Belgische bedrijven zo'n rampscenario te vermijden?

1. Delhaize: "Verschillend vliegtuig nemen"

Roel Dekelver, communicatiemanager: "In de voor de groep geldende reglementen staat een paragraaf die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: Delhaize Aviation Usage Policy. De  CEO mag niet worden vergezeld door meer dan drie leden van het uitvoerend comité. En als de situatie zich toch zou voordoen? Dan moet de delegatie worden gesplitst en moeten haar leden worden verdeeld over verschillende vliegtuigen. De Delhaize Group is overigens een bedrijf dat regelmatig naar het buitenland reist, omdat tal van filialen elders dan in België gevestigd zijn..."

2. CFE: "Geen regelement, wel ongeschreven regel"

Yves Weyts, directeur communicatie: "Bij ons bestaat er geen reglement daaromtrent, maar wel een ongeschreven regel die van toepassing is. De voorzitter en de gedelegeerd bestuurder van de groep laten we nooit samen in hetzelfde vliegtuig reizen.  Wanneer een belangrijke delegatie naar het buitenland moet afreizen, stemmen we ons boekingsproces daarop af: we voorzien verschillende vluchten om een Pools scenario te vermijden.”

Wat mooi is in theorie, is vaak minder haalbaar in de praktijk... "Sommige regio’s zijn moeilijk te bereizen, omdat luchtvaartmaatschappijen die regio’s niet (of amper) in hun vluchtschema opnemen. Delegaties uitzenden voor eenzelfde project en ter plekke laten toekomen op twee verschillende tijdstippen, efficiënt oogt het allerminst. Gelukkig stuurt CFE zijn zonen vooral uit naar de Benelux, Centraal Europa en het Midden-Oosten. Praktische problemen zijn dan ook nauwelijks aan de orde."

"De huidige tendens geeft aan dat het aantal verplaatsingen met het vliegtuig gevoelig afneemt. In elk van onze grote buitenlandse filialen lieten we videoconferentie installeren. Zo hoeven we ons zelfs voor strategische meetings niet meer te verplaatsen. Mede daardoor neemt ook onze ecologische voetafdruk af."

3. Belgacom: "Directieleden mogen samen reizen"

Frédérique Verbiest, woordvoerster van de ‘historische’ telecomoperator, stelt dat er eigenlijk niets voorzien is. "Wij hebben geen intern beleid daaromtrent. De leden van het directiecomité mogen dus gezamenlijk of afzonderlijk reizen. Er bestaat wel een algemeen geldend advies waarbij gezamenlijk het vliegtuig nemen wordt afgeraden. Maar weet je, Belgacom voert haar businessactiviteiten voornamelijk uit op de Belgische markt. Het aantal reizen blijft dus strikt beperkt."