Ondernemen: vallen en weer opstaan

Het is genoegzaam bekend: in Vlaanderen betekent een faillissement vaak het einde van je ondernemerscarrière. In de VS daarentegen, en zeker in Silicon Valley, wordt mislukken gezien als een onvermijdelijk bijproduct van het ondernemerschap, onder het motto “It’s better to fail than not to try”.

Willen we in Europa het volgende Apple of Facebook voortbrengen, dan moeten we dringend af van het stigma dat gefaalde ondernemers achtervolgt. Dat is precies wat de Fail Conference beoogt: het taboe doorbreken en mislukkingen bespreekbaar maken. Kwestie van te kunnen leren van elkaars fouten en van de volgende start-up wél een succes te maken. Met Silicon Valley als grote voorbeeld. De sprekers, stuk voor stuk ervaringsdeskundigen, brengen hun eigen persoonlijke verhaal, over vallen én weer opstaan.

De Fail Conference wordt georganiseerd door Flanders DC en het IBBT, op 6 november 2012 in het ICC in Gent. Inkom: 100 euro. De conferentie is een onderdeel van “The Creative Media Days”, een reeks conferenties in Gent en Brussel over media en ICT. Meer info: www.creativemediadays.be