Lui, onbetrouwbaar, chaotisch... Hoe reken je af met een slechte reputatie?

Alexandre Vinokourov sleutelt dit seizoen aan zijn grote comeback. De wielrenner werd tijdens de Tour de France van 2007 betrapt op doping en werd daarvoor 2 jaar geschorst. De media en wielerliefhebbers reageerden maar lauwtjes op zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik.

De renner van Astana schreef daarop een open brief aan de kanten waarin hij zijn beklag deed. Zijn overwinning in Wallonië was een cleane overwinning en iedereen verdient een tweede kans, aldus de brief ...

Wat kunnnen werknemers hieruit leren?

Ook in het bedrijfsleven en op de werkvloer is je reputatie er soms snel aan. An is lui, Laurent onbetrouwbaar, Brigitte chaotisch, William opvliegend, Jan drinkt stiekem, Katrien is vaak ziek, Tom gaat over lijken ... Hoe ga je om met deze vooroordelen? Hoe kan je werken aan je reputatie?

1. Let op signalen. Hou het gedrag van collega’s tegenover jou nauwlettend in de gaten. Je kan er heel wat van opsteken en er uiteindelijk voordeel uithalen.

2. Weet om te gaan met kritiek. Wanneer een collega kritiek geeft, wind je dan niet meteen op, maar neem afstand. Neem gas terug, om daarna de nodige maatregelen te nemen. Met zelfkritiek kan je soms je job redden ...

3. Analyseer de feiten met je leidinggevende. Spreek hem aan over de reputatie die je achtervolgt. Vraag hem naar de feiten, precieze situaties, cijfers, data ... Kortom, ga af op reële en concrete details.

4. Kies voor de harde aanpak! De kleinste toespeling of grap moet je onmiddellijk in de kiem smoren. Weet je welke collega’s roddels rondbazuinen? Smeed het ijzer dan als het heet is en kaart de situatie met hen aan. Verklaar indien nodig je houding en excuseer je. Zorg er meteen voor dat je collega’s effectief stoppen met hun lastercampagne tegen jou ...

5. Bewijs het tegendeel. Je wordt verweten dat je ’s ochtends te laat komt. Stel dan alles in het werk om op tijd te komen. Ben je zogezegd asociaal? Ga dan lunchen met je collega’s. Het is eigenlijk eenvoudig. Neem je tijd om deze veranderingen door te voeren ...

6. Zorg dat je niet hervalt. Je bent erin geslaagd je collega’s mening over jou te doen herzien. Verspil dat resultaat dan niet door in oude gewoontes te hervallen.

7. Analyseer de aanval. Gaat het echt om een negatieve reputatie of om een jaloerse collega die alleen maar op je postje uit is? Het is belangrijk om dat uit te klaren vooraleer je te veel energie in deze strijd stopt!

Tekst: Laurent Depré

Lees ook:
- Hoe reageer je op pesterijen?
- Hoe hou je je reputatie op het web onder controle?