Zo word je succesvol

Pas deze 5 stappen toe en je zal gegarandeerd zegevieren.

1.Aanvaard verandering en pas je aan

Verandering kan uiterst moeilijk en onaangenaam zijn, maar in deze snelle, hoogtechnologische wereld is je flexibiliteit één van de meest cruciale vaardigheden.

2.Praat over ideeën i.p.v. mensen

Met roddelen over anderen bereik je niets, je verliest enkel het vertrouwen van je collega’s. Door te praten over ideeën, versterk je ze en zal je ze beter begrijpen.

3.Neem je verantwoordelijkheid voor je fouten op zich

Schuif de schuld niet op iemand anders af. Iedereen heeft ups en downs in zijn leven en carrière. Succesvolle mensen weten dat ze zich niet moeten schamen over hun mislukkingen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en leren uit hun fouten.

4.Erken de bijdrage van anderen

Wie succesvol is, erkent altijd de bijdrage van anderen en strijkt niet alle eer voor zichzelf op. Je motiveert daardoor de anderen om harder te werken en je komt over als een betere leider of teamgenoot.

5.Gun anderen hun succes

Hoop niet stiekem dat de anderen mislukken. Als je deel van een groep uitmaakt, kan je pas echt zegevieren als de hele groep succes heeft. De meest succesvolle mensen hopen dan ook dat hun collega’s het even goed doen als zij of zelfs beter.