Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Zo sta je steviger in je schoenen

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je zelfzekerder kan zijn op stresserende momenten.

Ben je iemand die nogal onzeker is in bepaalde situaties? Ben je bijvoorbeeld op voorhand al erg zenuwachtig over gebeurtenissen die je te wachten staan? Situaties zoals een sollicitatiegesprek, nieuwe contacten leggen, ergens voor een eerste keer naartoe gaan … zijn voor velen stressvolle situaties die gevoelens van onzekerheid met zich mee brengen.

Volgende techniek kan je helpen om vat te krijgen op je gevoelens en zelfzekerder naar de situatie en jezelf te kijken:

  • Denk na over situaties waarin je je erg goed voelde. Situaties waarin je zelfzeker was en ten volle in jezelf geloofde. Dit kan op alle vlakken zijn en het kunnen alledaagse situaties zijn, taken of situaties die jij erg vanzelfsprekend vindt maar waar je eigenlijk erg goed in bent.
  • Wanneer je nerveus of onzeker bent voor een bepaalde gebeurtenis, denk dan terug naar één van deze herinneringen. Probeer ze je levendig in te beelden en te voelen wat je toen voelde. Kies hiervoor bij voorkeur een situatie die nauw aansluit bij de situatie die je te wachten staat.

Als je dit voldoende toepast, zal je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om de gevoelens van zekerheid terug te vinden. Zo geraak je sneller in een positieve spiraal: je versterkt het geloof in jezelf en kan je met een geruster gevoel de stresserende gebeurtenis tegemoet gaan. Probeer het maar eens uit!

I.s.m. ISW Limits