Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Yammer.com, een netwerksite die je baas wél leuk vindt

Zodanig verslaafd aan Facebook dat je er ook op het werk mee aan de slag wil? Helaas, veel kans dat je baas het geen goed idee vindt. Gelukkig is er een alternatief: Yammer.com, zeg maar de zakelijke versie van Facebook.

'Waar werk je aan?'

Op Yammer.com zeg je niet wat je aan het doen bent, maar wel waaraan je aan het werken bent. Zo kunnen werknemers elkaar via korte zinnetjes op de hoogte brengen van hun aanwezigheid en de status van hun project. Handig voor werknemers die vaak de baan op gaan en nieuwsgierig zijn naar het wel en wee van hun collega's op kantoor. En omgekeerd.

Belangrijk, berichten kunnen enkel gezien worden door mensen binnen hetzelfde netwerk, bijvoorbeeld iedereen met een e-mailadres dat eindigt op @vacature.com.

Hoe ga je zelf aan de slag?

Onderstaand filmpje leert je hoe Yammer.com precies werkt.

Kennis delen en vragen stellen

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland zijn ze alvast erg gewonnen voor het systeem: "Het is een instrument om kennis met elkaar te delen, vragen te stellen, te zien wat er speelt in de organisatie en om makkelijk met elkaar in contact te komen. Dat is zeker gezien het feit dat de helft van onze medewerkers op de ambassades in het buitenland werkt een belangrijk voordeel”, licht Melanie Tseng, hoofd Interne Communicatie en Redactie bij Buitenlandse Zaken toe op Ambtenaar20.nl.