Word slapend rijk door filmpjes op Facebook te posten

Steeds meer mensen houden er een bijverdienste op na, maar in plaats van na de uren je diensten aan te bieden als barman, installateur van verwarmingsinstallaties of desnoods als medisch proefkonijn kan je ook op een plezante manier en zonder veel moeite een extra zakcentje verdienen.

Antwerpenaar Michael Vercauteren (26) ontwikkelde daarvoor de website Viewseeder.com. Net als bij YouTube vind je op deze site een boel filmpjes, maar in plaats van deze zelf te bekijken is het vooral de bedoeling dat je de video’s van deze site onder je vrienden verspreidt, via mail, Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites. Per vriend die op deze manier je filmpjes bekijkt kan je immers 0,01 euro verdienen. Geen enorm bedrag, maar voor wie veel kennissen heeft en deze massaal bestookt met de video’s van Viewseeder kan het na verloop van tijd toch een aardige duit opleveren.

Geld én prijzen

Als je vrienden de filmpjes verder verspreiden word je bovendien ook betaald voor de ‘views’ die zij op hun beurt genereren. Wie snel geld wil binnenrijven heeft er dus alle baat bij om veel filmpjes te posten en mensen aan te zetten om deze massaal te bekijken en te verspreiden. Hoe grappiger het filmpje in kwestie, hoe makkelijker dit gaat natuurlijk. Eenmaal je vijftig euro verdiend hebt, kan je je laten uitbetalen via PayPal. Voor sommige filmpjes kan daar, eens er een bepaald aantal kijkers bereikt is, bovendien nog een prijs in natura bovenop komen.

Viraal

Het geld en de prijzen die je op deze manier kan verdienen is afkomstig van bedrijven die via Viewseeder hun reclamecampagnes viraal willen verspreiden. Voor hen is het een relatief goedkope manier om meer zichtbaarheid voor hun merk te genereren. En voor wie massa’s virtuele vrienden heeft is het misschien een manier om zoniet slapend rijk te worden, toch op z’n minst een extraatje te verdienen.