Welke managementlessen kan je trekken uit Monty Python?

Het kantoorleven kan van tijd tot tijd erg absurd overkomen, in die mate zelfs dat je je misschien af en toe afvraagt of je niet in een sketch van Monty Python beland bent. Als dat zo is, kunnen managers dan eigenlijk ook lessen trekken uit de grappen en grollen van dit Britse komisch collectief?

The Silly Olympiad

 

Sommige managementdenkers zien leiderschap en management los van elkaar; leiderschap heeft te maken met visie, richting en strategie, terwijl management volgens hen gaat over de concrete aanpak op de werkvloer.

Twee onderdelen uit het Monty Python-filmpje over de Silly Olympiad illustreren waarom het niet verstandig is om dit zo te zien. Bij de ‘1.500 meters for the deaf’ blijven de hardlopers gewoon staan omdat ze het startschot niet horen en bij ‘100 yards for people with no direction’ schiet iedereen een compleet andere richting uit. Actie zonder richting heeft dus geen zin, net zoals management zonder leiderschap ook tot niets leidt.

People’s Front of Judea meeting to take action

 

In deze scène uit de film ‘The Life of Brian’ zit de anti-Romeinse verzetsbeweging People's Front of Judea samen in een vergadering. Het is hun bedoeling om onmiddellijk tot actie over te gaan, want hun kompaan Brian wordt dadelijk gekruisigd. Hoewel er dus geen seconde te verliezen valt, komt er van die actie maar weinig in huis. In plaats daarvan ontspint er zich een oeverloze discussie over hoe dringend er wel niet moet worden ingegrepen. Veel geblaat en weinig wol dus, een déjà vu voor wie vaak vergaderingen meemaakt waarin er een gebrek aan leiderschap getoond wordt.

Football: Germany vs Greece

 

Nog een voorbeeld van hoe eindeloos blijven denken en praten je als manager of leidinggevende geen stap verder brengt. In deze sketch nemen twee voetbalteams bestaande uit beroemde Duitse en Griekse filosofen het tegen elkaar op. De bal blijft roerloos op de middenstip liggen, want de ‘spelers ‘ hebben het te druk met filosoferen en debatteren over de strategie en de visie. Uiteindelijk komt er toch nog schot in de zaak als Archimedes plots “Eureka!” uitroept en de Grieken in actie komen. Wie succes wil boeken moet dus beslissingen durven nemen en krachtdadig en effectief optreden.

The Dead Parrot

 

Een van de grootste klassiekers uit het oeuvre van de Pythons en een schoolvoorbeeld van hoe je niét moet omgaan met je klanten, medewerkers of collega’s. Wees dus klantvriendelijk, neem klachten serieus, stuur geen mensen met een kluitje in het riet en probeer ze zeker niet te paaien met een dode mus (of papegaai).

The Miracle of Birth

 

Een frament uit de Python-film ‘The Meaning of Life’ uit 1983 waarin het personeel van een ziekenhuis enkel met zichzelf bezig is en de belangen van de patiënt volledig verwaarloost.

Probeer zelf beter te doen en plaats je klanten op de eerste plaats. Het heeft geen belang hoeveel indrukwekkende technologie (de machine die “ping” doet) je ter beschikking hebt, focus je vooral op de manier waarop je die hulpmiddelen ten dienste van je klanten kan inzetten.

Bron: Intermediair.nl