Wat zijn de beste beroepen om je grote liefde te vinden?

Aangezien we dagelijks vele uren op ons werk vertoeven, kan dat wel eens de ideale ontmoetingsplek voor een nieuwe liefde zijn. Al is het ene beroep wel beter geschikt dan het andere om de vonk te laten overslaan.

Relatie-experts hebben verschillende sectoren gerangschikt volgens de kans die je hebt om er een partner te vinden. Op zoek naar een zielsverwant? Bestudeer dan grondig deze lijst, ze zal je zeker helpen bepalen welke richting je je carrière best uitstuurt.

De slechtste beroepen en sectoren om de liefde te vinden

1. Mode en schoonheid

De mode- en schoonheidsindustrie is de slechtste om er de liefde te ontmoeten: het is een overwegend vrouwelijke sector met dus weinig beschikbare mannen voor single vrouwen. Voor mannen is het dan weer dé place to be.

2. Engineering

Hier geldt het omgekeerde: in deze sector zijn er maar weinig vrouwen te vinden. Ingenieurs hebben dus weinig kansen om op het werk de liefde van hun leven te vinden.

3. Advocatuur, geneeskunde en de financiële sector

Volgens de relatiedeskundigen die de rangschikking hebben opgesteld hebben advocaten, artsen en bankiers belangrijke troeven te bieden eens ze in een relatie zitten: ze zijn verzorgd, goed opgevoed en hebben geen financiële zorgen. Het zijn dus ‘goede partijen’.

Het grote probleem – en dit plaatst hen meteen ook in de categorie ‘slechtste beroepen’ – is hun onbeschikbaarheid: ze werken enorm veel en hebben dus niet veel tijd om te flirten.

De beste beroepen en sectoren om de liefde te vinden

1. De evenementensector

Door evenementen te organiseren krijg je de kans om heel wat volk te leren kennen. Ideaal om een dekseltje op je potje te vinden.

2. Horeca (barman, kelner)

Ook deze sector biedt je de kans om enorm veel mensen te ontmoeten. Bovendien is de context waarin je hen leert kennen ideaal voor wat romantiek.

3. Advocaat, gespecialiseerd in scheidingen

Het mag dan cynisch zijn, maar advocaten met een specialisatie in echtscheidingen ontmoeten heel wat alleenstaande vrouwen die vaak teleurgesteld zijn in hun vorige relatie en op zoek zijn naar een nieuw liefdesverhaal.

4. Relatiebemiddelaar

Relatiedeskundigen geven het zelf toe: in hun eigen sector is Cupido zonder twijfel het actiefst. Singles die op zoek zijn naar de grote liefde komen zich zomaar bij hen aanmelden en leggen hun diepste zielenroerselen bloot. Uiteraard kunnen er op die manier mooie liefdesgeschiedenissen ontstaan.

Bron: jobs.aol.com

Terug naar het dossier 'liefde op de werkvloer'