Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Wat doet een Facility Manager in retail precies?

Naam: Roel Sauvillers
Leeftijd: 24 jaar
Functie: Facility Manager (in retail)
Bedrijf: Quares Property & Facility Management
Opleiding: bachelor vastgoedkunde, optie makelaardij
In dienst sinds: juli 2010
Loon: tussen de 1700 en 1900 euro bruto
Extralegale voordelen: bedrijfswagen Audi A1 en een BlackBerry smartphone

In Nederland zijn er al heel wat die deze functie uitoefenen, maar bij ons is het beroep van Facility Manager in retail behoorlijk nieuw. We vroegen aan Roel Sauvillers van Quares wat zijn job precies inhoudt.

Hoe bent u bij deze job terechtgekomen?

"Ik heb een opleiding tot vastgoedmakelaar gevolgd in Mechelen omdat ik interesse had in bouwkunde. Via mijn studies kwam ik in contact met een gastdocent die ook vennoot is bij Quares. Ik heb toen in het voorjaar van 2010 een stage in dat bedrijf mogen doen en eigenlijk is dat de beste sollicitatie die je je maar kan indenken: in juli kreeg ik al een vast contract aangeboden. Facility Manager bij Quares is mijn eerste job."

Wat omvat uw taak precies?

"Ik ben verantwoordelijk voor het onderhoud van 170 winkelfilialen van Mobistar in België. Quares heeft daarvoor een mandaat gekregen waardoor Mobistar zelf zich kan concentreren op haar kerntaak: de verkoop. Ik zorg dus van kelder tot dak voor alle preventief onderhoud, herstellingen en verbeteringswerken in de winkels. Dat kan gaan van het herstellen van barsten in de muur over het plaatsen van nieuwe aircoinstallaties tot het vervangen van afgebroken gsm-houders. Het is de bedoeling dat de kwaliteit van de winkelfilialen voortdurend verbetert en dat de look & feel naar wens is."

"Per dossier werk ik in een team: de schadegevallen of de klachten komen binnen via de helpdesk en dan ga ik aan de slag door leveranciers te zoeken en het dossier op te volgen. Het financiële aspect handelt een derde collega af. We worden gesuperviseerd door een Property Manager. Naast de binnengekomen schadegevallen zijn er ook onderhoudswerken die periodiek terugkeren. Ook de opvolging daarvan neem ik op mij."

Hoe ziet een gewone werkdag eruit?

"Soms ben ik een volledige dag onderweg omdat ik in de winkels ter plaatse de werken ga controleren. Ik heb ook vaak vergaderingen met leveranciers. Onderweg zijn is ook goed voor de zichtbaarheid: op die manier leren de winkelmanagers mij en Quares beter kennen"

"Op andere dagen zit ik op kantoor, dan doe ik administratief werk: facturen nakijken, bestellingen plaatsen, offertes opvragen en opvolgingsrapporten schrijven."

Welke vaardigheden komen er zoal bij uw job kijken?

"Dat zijn er heel wat. Ik moet bijvoorbeeld probleemoplossend kunnen denken en snel kunnen werken. Ik moet ook prijsbewust en kritisch zijn. Omdat ik niet alleen herstellingswerken laat uitvoeren, maar ook preventieve werken inplan moet ik ook zelf veel initiatief nemen. Ten slotte moet ik ook in team kunnen werken, moet ik technische kennis hebben en moet ik natuurlijk erg goed kunnen plannen, organiseren en coördineren."

Wat zijn de positieve kanten van uw werk als Facility Manager?

"Mijn job is erg gevarieerd: ik kom zowel met technische als met financiële aspecten in aanraking. Bovendien werk ik zowel op kantoor, als ‘in the field’. Ik vind het ook wel aangenaam om vaak op de baan te zijn, ik zie op die manier delen van België waar ik anders nooit zou komen."

"Ook de uitdaging die mijn job biedt vind ik aangenaam: ik word geconfronteerd met onverwachte zaken en moet kort op de bal spelen. En natuurlijk is het plezant als ik tevreden kan terugblikken op mooie realisaties en goede samenwerkingen met klanten, leveranciers en collega’s."

Wat zijn de minder positieve aspecten?

"Het werk eindigt eigenlijk nooit, want er komen voortdurend nieuwe schadegevallen binnen. Het is niet te vergelijken met iemand die bijvoorbeeld een halfjaar aan een groot project werkt en daarna aan iets compleet nieuws kan beginnen."

"Het kan vaak ook erg hectisch zijn, als er bijvoorbeeld nieuwe grote schadegevallen binnenkomen op momenten dat het sowieso al druk is. Dan komt het eropaan om prioriteiten te stellen."

"Ik heb bij momenten ook erg lange werkdagen; als ik bijvoorbeeld om zes uur ’s avonds nog in Oostende ben, dan sta ik niet op 1-2-3 weer thuis, zeker niet als er ergens een file is."

Hoe kan iemand Facility Manager in retail worden?

"De standaardopleiding voor deze job is bachelor in facility management, een richting die je enkel in Sint-Niklaas kan volgen. Maar als je beroepservaring in de bouwsector hebt, bijvoorbeeld als werfleider, en over technische kennis en wat gezond verstand beschikt, dan kan je er zeker ook aan beginnen."

Is dit ook een job voor starters?

"Voor mij was dat geen probleem, omdat ik sowieso al interesse had in bouwkunde. Voor anderen kan het misschien wat overdonderend zijn als eerste job."

Zijn er ook doorgroeimogelijkheden?

"Ik ben nu junior Facility Manager, maar ik zou op termijn willen doorgroeien naar seniorniveau. Eventueel zou ik ook de functie van Property Manager kunnen ambiëren, maar dan zit je al onmiddellijk op directorsniveau, hiërarchisch gezien net onder de partners."

"Ik ben wel gezond ambitieus, in de toekomst zou ik graag zwaardere beslissingen willen kunnen nemen en grotere budgetten beheren. Sowieso kan ik alle kanten uit: de bouwsector is erg interessant."