Wat denken rekruteerders over jobhoppers?

Amper 162 dagen heeft Leterme II het uitgezongen, nog minder lang dan de vorige federale regering onder leiding van Yves Leterme. De ex-premier ontpopt zich daarmee stilaan tot een jobhopper, maar hoe staan rekruteerders tegenover mensen die vaak van job veranderen?

Rekruteerders niet tuk op jobhoppers

Yves Leterme heeft zijn marktwaarde duidelijk niet verhoogd door een tweede keer te falen als regeringsleider. De kiezer moet binnenkort beslissen over zijn politieke lot. Leterme trekt bij de komende verkiezingen de kamerlijst in West-Vlaanderen, maar in de privésector zou hij het alvast niet makkelijk hebben om terug aan de bak te raken, zegt Annemie Salu van SD Worx. “We voerden in 2007 een onderzoek uit naar de houding van rekruteerders tegenover jobhoppers en 62% van hen staat uitgesproken negatief tegenover mensen die vaak van job veranderen. Maar eigenlijk is dat een zeer conservatieve houding. In de nabije toekomst is het niet vol te houden: de war for talent laait terug op eens de arbeidsmarkt terug aantrekt en dan zullen bedrijven en rekruteerders hun houding noodgedwongen moeten bijsturen."

Twintigers houden van veranderingen

"De nieuwe generatie is overigens een jobhoppende generatie. In De Tijd verscheen afgelopen weekend een onderzoek rond de ‘plantrekgeneratie’, de jongeren van 25 à 30 jaar, een generatie die heel ervaringsgericht is en belevenissen zoekt. En dat kan je bij uitstek door verschillende jobs uit te oefenen.”

'Jobhoppen is geen goeie strategie'

Toch ziet Jan Denys van Randstad niet zoveel heil in jobhoppen, al breekt hij in zijn boek Free To Work wel een lans voor een meer flexibele houding tegenover werk bij werknemers. “Mensen moeten zich na 5 à 10 jaar in dezelfde job de vraag stellen of ze zich nog goed voelen in hun job, of ze die job nog eens vijf jaar willen uitoefenen. Maar dat is natuurlijk nog iets anders dan jobhoppen. Ik ben daar al altijd een tegenstander van geweest, ook toen het 10 jaar geleden hip en sexy bevonden werd. Voor de meerderheid van de mensen op de arbeidsmarkt is het geen goeie strategie. Je hebt normaal gezien meerdere jaren nodig om je de competenties eigen te maken die aan een job verbonden zijn. Als je na één of twee jaar opstapt, lukt dat niet. Als je jong bent, kan het natuurlijk nog wel: jonge werknemers zoeken nog hun stek en willen ervaring opdoen. Ook privé moeten ze zich nog settlen. Maar dat is niets nieuws onder de zon: 20 jaar geleden deden jongeren dat ook al.”

Tekst: Dominique Soenens

Lees ook:
- Is Yves Leterme wel een goeie leider?
- Carrière maken, hoe doe je dat?
- Wat managers kunnen leren van Obama

Op zoek naar een nieuwe job? Kijk eens in onze vacatures