Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Waarom ongevoelige bazen betere managers zijn

Ongevoeligheid is misschien niet de aantrekkelijkste eigenschap van de mens, het helpt wel om een betere manager te zijn, tot die conclusie komt Lucy Kellaway in een column voor The Financial Times. "Het is noodzakelijk om in het bedrijfsleven te overleven. Ceo's moeten immers vaak pijnlijke beslissingen nemen: werknemers onstlaan, snijden in de kosten,... Als ze zich daar weinig van aantrekken, zullen die processen veel efficiënter verlopen. Ongevoelige managers zullen ook minder lijden onder slapeloze nachten en zullen dus fitter op het werk verschijnen", zo luidt haar redenering.

Vrouwen te empathisch om door te groeien

Deze vaststelling staat haaks op de algemene indruk dat empathie een belangerijke karaktertrek is dat de winnaars van de losers onderscheidt. “Vrouwen zijn daar een mooi voorbeeld van”, zegt Lucy Kellaway van The Financial Times. “Hoewel vrouwen een groot empatisch vermogen hebben, slaagt slechts een fractie erin door te breken tot de top van het bedrijfsleven.”

Ongevoelige managers, betere werknemers

En als managers ongevoeliger zijn, zullen de werknemers ook beter werken. Ze weten dan dat de slachtofferrol hen geen voordelen zal opleveren. Toch kan een beetje empathie op de werkvloer geen kwaad. Zo weet je hoe het personeel zich voelt. “Je kan best in elke directie iemand aanduiden die als ‘kleenexdoos’ fungeert”, stelt Kellaway voor. “Daar kunnen de werknemers bij uithuilen en die kan de rest van de directie daarover inlichten.” (JS)