Waar werkt ‘de Facebookgeneratie’?

Ze werden ergens tussen 1980 en 2000 geboren, kennen de online wereld als hun broekzak en staan bekend als ‘millenials’, ‘generatie Y’ of ‘de Facebookgeneratie’. Waar ze op dit moment hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten, vertellen ze je zelf … op Facebook.

Wie werd onderzocht?

Wat is een betere bron van informatie over waar en hoe de Facebookgeneratie werkt dan Facebook zelf? Millenial Branding, een ‘personal branding’-bureau uit Boston onderzocht meer dan 50 miljoen gegevens op 4 miljoen Facebookprofielen in de hoop zo meer te weten te komen over de werkomgeving van de millenials, hun functietitels en de rol die sociale media in hun professionele leven speelt.

Millenial Branding voerde dit onderzoek uit in samenwerking met Identified, de grootste database van professionele informatie op Facebook. Er werd gekeken naar de gegevens op de Facebookprofielen van Amerikaanse jongeren tussen 18 en 29 jaar oud. 80% onder hen vermeldt op z’n minst één school waar ze gestudeerd hebben en 36% vermeldt een werkgever.

Waar werken ze?

Velen hebben een goede job in IT, het onderwijs of de financiële wereld, maar een groot aantal van de onderzochte millenials doet niks met hun diploma: met 2,9% is ‘kelner’ namelijk de meest voorkomende functietitel. Al kan het ook zijn dat het hier voor een groot deel gaat om studentenjobs van jongeren die nog verder studeren.

Wat verder nog opvalt, is dat generatie Y een behoorlijk ondernemende generatie is: 1,2% is namelijk eigenaar van zijn eigen bedrijf, wat ‘zaakvoerder’ meteen tot de vijfde meest populaire functietitel maakt.

Jobhoppen blijkt duidelijk de regel bij generatie Y, want ze blijven gemiddeld slechts twee jaar in hun eerste functie en veranderen daarna nog regelmatig van werkgever.

Hoewel jongeren bekend staan om hun behoefte aan ‘fun’ en flexibiliteit blijkt met 4,5% de overheid toch een belangrijke werkgever te zijn. 3,2% dient zelfs het vaderland in het Amerikaanse leger. Andere belangrijke werkgevers zijn typisch Amerikaanse bedrijven zoals Walmart, Starbucks, McDonald's, Abercrombie & Fitch en UPS.

Die gegevens lijken erop te wijzen dat de millenials het moeilijk hebben om binnen te raken bij grote bedrijven en daarom ofwel hun eigen bedrijfje opstarten ofwel een (tijdelijke) job in de horeca aannemen.

In de toekomst moet daar onvermijdelijk verandering in komen, want er wordt geschat dat tegen 2023 millenials 75% van de arbeidsmarkt zullen uitmaken.

Top 10 van de sectoren waar de Facebookgeneratie werkt

Toerisme en horeca 7,2%
Consumentengoederen 6,8%
Overheid (met inbegrip van defensie) 4,5%
Technologie 4,4%
Onderwijs 3,9%
Detailhandel 3,6%
Financiën 3,3%
Media 2,3%
Gezondheidszorg 2,1%
Non-profit 1,7%

Top 10 van de functietitels

Kelner 2,9%
Manager 2,5%
Stagiair 2,3%
Sales partner 1,7%
Zaakvoerder 1,2%
Kassier 1,2%
Leerkracht 1,0%
Toezichter 0,94%
Assistent 0,84%
Vertegenwoordiger 0,84%

Hoe gebruiken ze Facebook op het werk?

Generatie Y maakt maakt duidelijk graag vriendjes op Facebook: gemiddeld hebben ze er 696. Daarbij maken ze weinig onderscheid tussen hun privéleven en hun professionele leven, want 82% heeft minstens één collega als Facebookvriend. 40% heeft meer dan tien collega’s in hun virtuele netwerk.

De Facebookgeneratie heeft dus lak aan de gouden raad van vele carrièreconsulenten die stellen dat je op sociaalnetwerksites best je privéleven en professionele leven strikt gescheiden houdt.

Bron: Millenial Branding