Van slimmer vergaderen tot zuiniger leven: 7 goede voornemens voor 2011

Kan jij het ook niet laten om het jaar te starten met een hoop plannen? Allerlei zaken die je dit jaar anders wil aanpakken? Ook op het werk kan je goede voornemens maken.

1. Efficiënter vergaderen

Win in 2011 een pak tijd door minder uren in vergaderzalen te spenderen. Deze 8 tips kunnen je daarbij helpen. Probeer je meetings sneller, beter, goedkoper en aangenamer te maken met deze do's en don'ts.

2. Gezonder leven

Ook door een zittend beroep uit te oefenen kan je lichaam het zwaar te verduren krijgen. Ontdek hier hoe je zelfs op kantoor regelmatig kan bewegen en gezond kan eten. 

Wat je middagpauze betreft, met deze ideeën tover je ze meteen om tot pure ontspanning.

3. Investeer in jezelf en volg een opleiding

Als je graag een opleiding in avondonderwijs wilt volgen, neem dan dit artikel even door. Ben je echter zeker van je stuk en hoop je van je werkgever toestemming te krijgen voor een opleiding? Lees hier hoe je het aanpakt.

4. Een betere work-lifebalans

Wil je in 2011 eindelijk een halt toeroepen aan de stress die veroorzaakt wordt door de combinatie werk en gezin? Dit dossier helpt je alvast een stuk verder.

In elk geval zal minder stress je in 2011 helpen om je beter te voelen. Probeer daarom deze boosdoeners te vermijden. Hou er wel rekening mee dat niet alle personen stress in dezelfde mate ervaren. Bekijk deze voorbeelden en ontdek welke persoonlijke elementen ook een rol kunnen spelen.

5. Een nieuwe job zoeken

Maak hier voor jezelf uit of het tijd is voor een nieuwe uitdaging, of ga gewoon meteen op zoek naar een nieuwe job! 

Interessante vacatures gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap: solliciteren! Deze tips leren je hoe je stiekem kunt solliciteren voor een nieuwe baan.

En last but not least: hoe vertel je je baas over je plannen? Dit artikel helpt je op weg.

6. Meer geld verdienen in 2011

Bereken of je wel genoeg verdient met het salariskompas. Vind je dat de tijd aangebroken is om opslag te vragen? Neem dan eens een kijkje in ons dossier 'opslag vragen'

7. Minder geld uitgeven

Zelf je boterhammen smeren in plaats van elke middag een broodje te bestellen, is al een eerste stap. Ontdek hier hoeveel je op een jaar kan uitsparen.