Vaak de liefde bedrijven verhoogt je salaris

Over salarissen zijn er al heel wat (pseudowetenschappelijke) onderzoeken verschenen. Zo werd er onder meer al een verband gelegd tussen het bedrag op je loonfiche en je gestalte, populariteit, haarkleur en schoonheid. Deze keer hebben onderzoekers van de Anglia Ruskin-universiteit in het Verenigd Koninkrijk geanalyseerd hoe het aantal keer dat je seks hebt je salaris beïnvloedt.

Volgens deze studie, die uitgevoerd werd bij 7.500 mensen tussen 26 en 50 jaar, zou je salaris hoger zijn als je vaker de liefde bedrijft. Wie vier of meer seksuele betrekkingen per week heeft, zou 5% meer verdienen dan de anderen. Wie helemaal geen seks heeft, zou dan weer 3% minder verdienen dan wie wel af en toe tussen de lakens duikt.

Seks en carrière maken

Uiteraard rijst hier de vraag wat precies oorzaak en wat gevolg is. Is het bijvoorbeeld niet denkbaar dat wie veel geld heeft daardoor gemakkelijker een rijk seksleven kan uitbouwen? Geld zorgt immers voor meer zelfvertrouwen en voor een vlottere toegang tot materiële zaken die kunnen helpen om een partner te verleiden. Of geldt het omgekeerde? Zo is het ook mogelijk dat wie vaak de liefde bedrijft ook in zijn professionele leven meer ontspannen is en daardoor meer kan verdienen.

Wat er ook van zij: de vele voordelen van seks zijn effectief bewezen. Zo is de liefde bedrijven goed voor je gezondheid, je humeur, je levensverwachting, de kwaliteit van je slaap en zorgt het ook voor minder stress. Ook al leidt seks dus misschien niet meteen naar een loonsverhoging, het biedt heel wat voordelen die ook je in je professionele leven van pas kunnen komen.