Uit kritiek kan je leren

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je kan omgaan met commentaar die anderen geven op jou..

Herken je volgende situatie: je hebt heel lang gewerkt aan een taak of project en er zo hard je best voor gedaan en op het einde van de rit geef je baas heel wat negatieve kritiek op je manier van aanpakken. Je voelt je slecht en weet niet hoe te reageren.

Kritiek ontvangen is voor veel mensen erg moeilijk. Kun je je een moment voor de geest halen waarbij jij negatieve kritiek kreeg op iets dat je gedaan had? Hoe voelde je je hierbij en hoe reageerde je? Hoewel kritiek vaak een negatieve bijklank heeft is kritiek toch soms iets noodzakelijk om een verbetering teweeg te brengen naar de toekomst toe. Wanneer je kritiek krijgt, ga dan eens na of deze kritiek bedoeld is om jou vooruit te helpen en beschouw het niet meteen als een bedreiging.

We geven je enkele basisregels die je kunnen helpen om beter te leren omgaan met kritiek.

Luister goed, stel vragen en toon dat je gehoord hebt wat de andere zei. Stel je eigen oordeel uit en geef de andere persoon wat krediet. Hou er rekening mee dat wanneer iemand gestresseerd, bezorgd, depressief, overwerkt of moe is, hij of zij de zaken soms buiten proportie ziet. Je hoeft je niet meteen te verantwoorden en ga zeker niet meteen in discussie.

Daarnaast is het belangrijk de gevoelens die de kritiek bij je losmaakt te aanvaarden. ‘Je niets aantrekken’ van kritiek is ook niet goed, aangezien je dan niet openstaat voor zaken die misschien wel gegrond zijn. Als je erg emotioneel reageert op kritiek betekent dit misschien dat je de kritiek enkel negatief interpreteert.

Typische gedachten die dan naar boven kunnen komen zijn:  “Zie je wel, ik doe het niet goed’, “Ik doe alles verkeerd, ik ben voor niks goed”, “Die persoon heeft me niet graag” … Deze gedachten zomaar veranderen is niet gemakkelijk. Tracht je vooral bewust te zijn van deze gedachten en ze dan om te buigen naar positievere gedachten.

Neem de tijd om je eigen mening te vormen. Is de kritiek correct of is hij overdreven? En misschien het belangrijkste: kan je zelf iets leren uit deze kritiek?  Beslis dan pas welke actie je zal ondernemen. Wil je je gedrag veranderen naar aanleiding van de kritiek? Wil je misverstanden rechtzetten? Geef aan de andere aan wat je met de kritiek zal doen en wat je eruit geleerd hebt.

I.s.m. ISW Limits