Transfer Mbark Boussoufa: Welke voetballers zijn het duurst?

Anderlechtspeler én tweemalig winnaar van de Gouden Schoen, Mbark Boussoufa,gaat dan toch niet bij Terek Grozny spelen, maar heeft gekozen voor het Russische Anzhi Makhachkala. Welke zijn de Belgische spelers met de hoogste waarde op de transfermarkt?

Winstgevend

Wanneer een professionele speler van werkgever verandert, is het proces niet gratis. Althans niet voor de overnemende club. Voor de speler, zijn manager en zijn voormalige club is het natuurlijk wel winstgevend. Bovendien laat het de onderneming (de club) toe om hun verschillende activiteiten voort te zetten (zoals de vormingsschool van jongeren,…). De verkoop van een speler maakt het voor de club gemakkelijker om terug een goed evenwicht te krijgen in het budget.

Vacature.com profiteert van de sterk gemediatiseerde transfer van Anderlechtspeler Mbark Boussoufa om jullie twee tabellen voor te stellen. De eerste is een weerspiegeling van de duurste Belgische spelers ooit die een transfer kregen in de sportgeschiedenis. De tweede tabel stelt de Belgische spelers voor die eveneens de jackpot zouden kunnen winnen de komende maanden of jaren!

De duurste Belgische spelers van de geschiedenis

Naam

Jaar

Club

Bedrag

Marouane Fellaini

2008

Standard naar Everton

+-20 miljoen €

Thomas Vermaelen

2009

Ajax naar Arsenal

+- 11,5 miljoen €

Daniel Van Buyten

2001

Standard naar Marseille

+- 11 miljoen €

Vincent Kompany

2006

Anderlecht naar Hambourg

+- 10 miljoen €

Moussa Dembele

2010

AZ Alkmaar naar Fulham

+- 6 miljoen €

De spelers van wie de marktwaarde nog omhoog zal gaan

Naam

Club

Geschatte waarde

Eden Hazard

Lille

+- 18 miljoen €

Romelu Lukaku

Anderlecht

+- 15 miljoen €

Steve Defour

Standard

Tussen 12 en 15 miljoen €

Axel Witsel

Standard

Tussen 12 en 15 miljoen €

Eden Hazard, het hof gemaakt door ongeveer alle grote Europese clubs, is zonder twijfel de Belgische speler die qua talent en transferbedrag het meeste waard is. Uit een goede bron kunnen we ook zeggen dat Sporting Anderlecht zijn ebbenhouten spits nooit voor een belachelijk bedrag zal laten vertrekken. In ieder geval is het interessant om in het achterhoofd te houden dat de twee spelers van Standard (Defour en Witsel, zie tabel) waarschijnlijk op het einde van het seizoen Sclessin zullen verlaten.

Ook Jonathan Legear (Anderlecht) en Medhi Carcella (Standard) zijn zeker een plaats waardig in deze tabel!

Tekst: Laurent Depré