Tegenslag? Druk op de resetknop

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je kan omgaan met kleine tegenslagen.

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met tegenslagen. Kleine tegenslagen zou je snel een plaats moeten kunnen geven. Maar al te vaak blijven ze in je hoofd zitten en geraak je niet meteen van de negatieve gevoelens af. Tracht daarom bij kleine tegenslagen sneller op de resetknop te drukken en probeer van de nood een deugd te maken.

Iedereen kan er zich wel iets bij voorstellen bij een kleine tegenslag. Je hebt heel hard gewerkt aan een project om het af te krijgen en je ging het vandaag voorstellen tijdens een vergadering. Je krijgt ’s morgens een mail dat je baas ziek is en dat de vergadering niet kan doorgaan. Dit kan een tegenslag zijn, je bent teleurgesteld. Hoe ga je hier best mee om?

  • Erken je gevoelens: Dit is echt jammer! Ik heb zo hard gewerkt om het project vandaag af te hebben om het te kunnen voorstellen.
  • Aanvaard de situatie: Ok, daar kan ik toch niets meer aan veranderen. Het heeft geen zin om
  • Denk vanuit kansen! Ik moet er maar eens van profiteren dat ik nu een vrije dag heb. Misschien kan ik vandaag eens de dingen doen die ik al zo lang uitstel. Door in kleine tegenslagen naar de positieve kanten te zoeken kan je het dragelijker maken voor jezelf.

I.s.m. ISW Limits