Start-ups creëren 50% van de nieuwe jobs

Uit een studie van de OESO blijkt dat jonge bedrijven bijna de helft van alle jobs creëren. De OESO baseerde zich op cijfers uit 15 landen: Oostenrijk, België, Brazilië, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden en de VS. De resultaten werden gepubliceerd in The Science, Technology and Industry Scoreboard 2013

 In de studie staat te lezen dat hoewel jonge bedrijven amper voor 20% van de tewerkstelling zorgen in de niet-financiële sector, ze verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle nieuwe jobs.

Tijdens de crisis gingen veel jobs in de oudere bedrijven (van 6 jaar of ouder) die moesten besparen, verloren.  Terwijl het aantal jobs in de nieuwe bedrijven (van 5 jaar of jonger) net groeide.

“Deze resultaten bewijzen hoe belangrijk jonge bedrijven zijn in een economie. Politici moeten hun beleid aanpassen en ook jonge bedrijven helpen, in plaats van geld te blijven stoppen in oude, grotere bedrijven, die start-ups in de weg staan”, zegt OESO-directeur Andrew Wyckoff.

Bron: OESO