Solliciteren, een bedrijfswagen kiezen, coachen,... Hoe begin je eraan?

Of je nu op zakenreis vertrekt, een sollicitatiegesprek voert of een nieuwe bedrijfswagen kiest: het begint allemaal met een goeie voorbereiding. Wil je gewapend aan de start verschijnen, hou dan zeker deze 7 checklists bij de hand.

1. De bedrijfswagen: wat je moet weten voor je een bestelt

Ben je aan een nieuwe bedrijfswagen toe en heb je geen idee welk exemplaar voor jou het voordeligst is? Zit je nog met vragen rond het gebruik van je bedrijfswagen? Mag je je wagen bijvoorbeeld uitlenen aan een goeie vriend? Dan helpen we je hier op weg.

2. Onderhandelen: hoe bereid je je voor?

Heb je eindelijk de ideale job gevonden en ga je onderhandelen over je loon? Of staat er binnenkort een belangrijk onderhandelingsgesprek met een klant of een leverancier op de planning? Met onze checklist voor onderhandelaars trek je voorbereid naar de onderhandelingstafel en haal je het onderste uit de kan.

3. Je team motiveren: hoe begin je eraan?

Je medewerkers motiveren en gemotiveerd houden is geen simpele opdracht. Alleen hun verloning aanpassen is niet genoeg. Erkenning en waardering zijn vaak veel belangrijker. Enkele tips om je team te motiveren.

4. De businesslunch: hoe maak je een goeie indruk?

Altijd fijn om uitgenodigd te worden voor een zakenlunch. Een ideaal moment om op een ongedwongen manier te sleutelen aan de inhoud van je carrière, nieuwe zakencontracten te bezegelen of waarom niet: promotie te maken. Let wel op voor deze blunders.

5. Het sollicitatiegesprek: waaraan denken?

Elk goed sollicitatiegesprek begint bij de voorbereiding. Sommige vragen zul je sowieso krijgen. Zorg er dus voor dat je niet met je mond vol tanden staat als het zover is. Weet je bijvoorbeeld al een antwoord op deze vragen?

6. Ontslag nemen: welke procedure moet je volgen?

Eindelijk is het zover: je hebt een nieuwe job beet. Hoe geef je je ontslag? Hoe maak je een ontslagbrief? Een checklist.

7. Op zakenreis: wat neem je mee?

Wat neem je allemaal mee als je op zakenreis vertrekt? Hoe pak je je koffer? Enkele tips om je koffer zo efficiënt mogelijk samen te stellen.

Foto: Joost De Bock