Sollicitatietips voor herintredende moeders

Veel vrouwen onderbreken vroeg of laat hun carrière om zich volledig te concentreren op de kinderen. De meesten van hen zijn vastbesloten om zo snel mogelijk de draad terug op te pakken als de kinderen groot zijn. In de praktijk blijkt dat het voor een vrouw niet zo gemakkelijk is om terug aan de slag te gaan.

Onzekerheid speelt hierbij een grote rol. Hoe zal het gezin reageren? Maar ook: wat heb je een werkgever nog te bieden?

1. Blijf op de hoogte

Gebruik de tijd die je thuis bent om tijdschriften te lezen, contact te houden met collega's, cursussen te volgen of je te verdiepen in materie waar je vroeger de tijd niet toe vond. Je job opgeven voor je gezin betekent immers niet dat je je volledig van de professionele wereld moet afsluiten.
Kom je er door omstandigheden toch niet toe om up-to-date te blijven, ga dan zeker tot de actie over wanneer je opnieuw gaat solliciteren.

2. Blijf actief

Waarom niet inspringen bij vrijwilligersorganisaties, sportclubs of andere verenigingen? Je houdt je sociale contacten op peil en je scherpt er je skills mee aan.

3. Bezin jezelf

Vraag je vooraleer je begint te solliciteren af wat je precies wil gaan doen. Sla je opnieuw de weg in van je vroegere carrière of ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen?

4. Vraag je partner om hulp

Vrouwen hebben het recht om zowel een baan als kinderen te hebben. M.a.w. als je na een professionele onderbreking terug aan het werk wil, mag je gerust van je partner verwachten dat hij helpt bij de organisatie van je gezin.

5. Opleiding

Bijkomende cursussen en opleidingen zorgen voor een heropfrissing van je verouderde skills of helpen je nieuwe skills te ontwikkelen.

6. Definieer je skills

Thuis blijven voor de kinderen betekent niet dat je skills smelten als sneeuw voor de zon. Sommige skills raken inderdaad verouderd maar je hebt er vast en zeker nieuwe skills bij gekregen. Organiseren, plannen, coördineren, meedraaien in ouderverenigingen,... Deze skills komen van pas in elk beroep en wegen zeker op tegen de jaren dat je niet gewerkt hebt.

7. Het gat in je cv

Gebruik een functioneel cv. Dit type cv benadrukt de skills die je hebt. Wanneer er gevraagd wordt naar je periode thuis, leg dan op een positieve manier uit wàt je gedaan hebt tijdens die periode. Zeg dus niet; 'ik heb 2 jaar niet gewerkt' maar wel 'ik ben 2 jaar lang fulltime ouder geweest en ik heb mijn dochter zien opgroeien'.

8. Netwerken

Laat zoveel mogelijk mensen (buren, vrienden, familie, voormalige collega's) weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Schrijf bedrijven aan, ook al zijn er misschien geen vacatures vrij. Loop eventueel langs bij een bedrijf om er te informeren.

9. Interim

Komt er niet meteen een leuke job uit de bus, kijk dan of je niet een tijdje aan de slag kan als interim. Het geeft je de kans om opnieuw je sociale en je professionele vaardigheden aan te scherpen terwijl je uitkijkt naar de job die je echt wil.

Tot slot: het spreekt voor zich dat bovenstaande tips ook gelden voor papa's die na een professionele onderbreking terug aan de slag willen.