Sofico blogt dag 5: dagelijks leven

 

Naam: Jan De Veylder
Functie: Business Consultant
Bedrijf: Sofico Services Australië

Sofico is een toonaangevende internationale leverancier voor software-oplossingen en diensten voor asset, finance leasing & fleet mobility management met 25 jaar ervaring. Ons softwarepakket ‘Miles’ is gebaseerd op een ongeëvenaarde business expertise en cutting-edge technologie. Sofico onderscheidt zich door hechte teams met excellerende medewerkers en het bouwen van lange termijn relaties met klanten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Gent (Zwijnaarde).

Deze week schrijft Jan De Veylder, Business Consultant bij Sofico in Australië, elke dag een blog voor Vacature. Hij vertelt over zijn werk en leven aan de andere kant van de wereld.

Ondertussen woon ik al zes maand in Sydney en de tijd vliegt! Na een succesvolle afronding van mijn laatste project werk ik nu van op kantoor aan de voorbereiding van een nieuw project. Hierbij boren we een nieuwe markt aan: van car leasing en fleet management naar retail asset financing. Zeker geen evidente opdracht, maar noodzakelijk wegens de veranderende omstandigheden op de Australische markt. De eerste verkennende gesprekken met een potentiële klant zijn achter de rug. En het was een leerrijke ervaring. Het is goed om nu en dan uit je ‘comfort zone’ te gaan en zaken in vraag te stellen. Dat is één van de aspecten in mijn job die je altijd in je achterhoofd moet houden.

In mijn dagelijks leven buiten het werk sluipt een zekere routine. In de city zijn er naar goede  gezonde Australische traditie tientallen fitnesscentra. Professionals zitten er zich al van ‘s morgens zes uur af te beulen om zich klaar te maken voor de zomer, die hier ruwweg van september tot en met april loopt. Een ochtendmens zal ik nooit worden, dus voor mij zijn de avondsessies beter weggelegd. Vrijdag is steeds ‘dinner and a movie’-tijd. Vlakbij mijn appartement is er een heerlijk sushirestaurant alsook een alternatieve ouderwetse cinema waarbij je van bubbels of wijn nipt terwijl je van de laatste Woody Allen geniet. In het weekend trek ik er meestal op uit. Het aanbod van natuurpracht lijkt onuitputtelijk: van Cogee en Bondi naar Royal National Parks tot de Blue Mountains. Ondertussen heb ik me een wagen aangeschaft. Een roadster, want waar anders dan hier komt die tot zijn recht? Dit geeft me de vrijheid om verder weg te trekken en het meeste te maken van mijn tijd onder de Australische zon.

Wat de toekomst zal brengen kan ik niet voorspellen, maar voorlopig houd ik het hier wel nog even uit in God’s Country. Sofico heeft inmiddels ook een kantoor in Tokyo en wie weet welke locatie er daarna volgt …