Sofico blogt dag 3: International Business Consultant

 

Naam: Jan De Veylder
Functie: Business Consultant
Bedrijf: Sofico Services Australië

Sofico is een toonaangevende internationale leverancier voor software-oplossingen en diensten voor asset, finance leasing & fleet mobility management met 25 jaar ervaring. Ons softwarepakket ‘Miles’ is gebaseerd op een ongeëvenaarde business expertise en cutting-edge technologie. Sofico onderscheidt zich door hechte teams met excellerende medewerkers en het bouwen van lange termijn relaties met klanten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Gent (Zwijnaarde).

Deze week schrijft Jan De Veylder, Business Consultant bij Sofico in Australië, elke dag een blog voor Vacature. Hij vertelt over zijn werk en leven aan de andere kant van de wereld.

Terug in België bleef ik niet bij de pakken zitten. Een internationale groep, actief in leasing en fleet management, heeft Sofico ingeschakeld om hun processen en systemen te stroomlijnen en te optimaliseren over hun verschillende Europese vestigingen heen. De vestiging waar we als eerste aan de slag gaan? … Spanje! Van Sydney naar Barcelona, het kon erger.

Hoewel dit allemaal glamoureus klinkt is het werk niet te onderschatten. Om de twee tot drie weken het vliegtuig op om workshops te houden bij de klant, waarbij je snel, doch diepgaand, hun vereisten moet zien te begrijpen en omzetten naar een bevredigende oplossing. Maar het contact met de klant, hun werk en processen optimaliseren, de veranderende omgeving, dat is wat me blijft boeien in deze job.

Na Barcelona is Rome aan de beurt. Ook niet echt een straf om daar iedere maand een aantal keer naar toe te vliegen. Ondertussen bleef ik wel aan mijn tijd in Australië denken en stak het 'generatie Y'-effect weer de kop op: alles is mogelijk en je volg je passie. Ik laat weten aan mijn teamleader dat ik kandidaat ben als er nog nood is aan extra volk in het Australische kantoor. Deze boodschap blijf ik herhalen. Op een morgen, terwijl ik aan het werk ben in Rome, ontvang ik de e-mail waarop ik had gehoopt maar die ik niet direct verwachtte. Als onderwerp: ‘SSA’, ofwel Sofico Services Australia. Ik wist dat het moment gekomen was waar ik naar gehengeld had: een nieuwe opdracht in Australië voor drie maanden!