Sleutelmomenten in de carrière van Tom Waes

Copyright: vrt - Lies Willaert

“De switch van duiker naar tv-maker ging sneller dan ik gedacht had. Na zeven jaar was ik het vele reizen en de gevaren eigen aan de job beu. Ik had een vaste vriendin, begon aan kinderen. Een job voor televisie zag ik wel zitten.

Ik heb één jaar Germaanse gedaan, samen met Tom Lenaerts. Die was ondertussen mede-aandeelhouder van Woestijnvis. Ik belde hem op en zei dat ik werk zocht. Op dat moment had men niemand nodig, dus ik bleef nog een tijdje verder duiken. Maar op een dag belde hij terug: Bart De Pauw begon met een nieuw pogramma, De Quizmasters. Ik ging op gesprek en het klikte meteen. En toen ging de bal snel aan het rollen.”

Maturiteit

“Ik heb wel eens spijt dat ik zo laat pas bij tv terecht kwam. Langs de andere kant had ik geen flauw idee wat ik wilde doen op mijn achttiende. Mijn broer wist al op zijn zestiende dat hij automechanicus zou worden. Hij heeft nu een geweldige job bij het F1-circuit. Ik heb veel tijd verloren door mijn twijfels en onbeslistheid. Ik hoop dat bij mijn kinderen die klik er vroeger komt. Langs de andere kant ben ik met de nodige maturiteit in de tv-wereld gestapt. Daarom kon ik snel evolueren van redacteur naar eindredacteur.”

Bart De Pauw

“In elke job waren er mensen die mij als mentor veel geleerd hebben. In de duikwereld was dat Herman Debie, een ervaren duiker. Bij Woestijnvis was dat Bart De Pauw. Hij heeft me geleerd dat je moeten blijven schrappen en verbeteren, zelfs al denk je dat het goed is. Maar is het goed genoeg? En dan terug van voren af aan beginnen.”
“Als ik mocht kiezen, zou ik graag nog méér acteren. Na mijn rollen in Het Geslacht De Pauw, De Zaak Alzheimer en De SM-rechter merk ik wel dat acteurs mij ook aanvaarden als “een echte acteur”, al heb ik er nooit voor gestudeerd. Momenteel draait het anders uit en blijf ik nog een tijdje presentator. Na de afleveringen van The One Man Show stort ik me op de tweede reeks van Tomtesterom.”