Sleutelmomenten in de carrière van Goedele Liekens

“De moeilijkste keuze die ik moest maken in mijn loopbaan? De dilemma’s zijn gewoon ontelbaar. Ik ben sowieso iemand die niet goed knopen kan doorhakken. Partnerkeuzes, jobs, familiale beslissingen, carrièremogelijkheden: ik blijf voortdurend twijfelen. Zelfs voor mijn studiekeuze deed ik oddewoddewotpispot.

Ga ik al dan niet definitief in de States wonen? Ga ik representative voor de UN spelen? Voor welke tv-zender ga ik werken? Schrijf ik al dan niet dat boek? Geen idee of ik ooit een foute keuze gemaakt heb: daarvoor zou je moeten weten waar het andere straatje naartoe geleid zou zijn. Ik ben niet het ‘Had ik maar…’-type. En ik ben ook dankbaar voor al die moeilijke keuzes: het betekent dat er veel kansen op mij afgekomen zijn.” Vaste waarde

“Het verbaast me hoe vaak men mij vraagt of ik het jammer vind dat ik niet meer op tv kom. Ten eerste: ik ben nog zo vaak op tv, in shows en programma’s allerlei. Ten tweede: ik heb nu eindelijk, voor het eerst in mijn leven, een fulltime job en nu zit iedereen te jammeren dat ik niet meer op tv kom. Vroeger combineerde ik drie jobs, ik ben dolblij dat ik mijn energie kan richten op één baan. Het maken van dat magazine is ontzettend bevredigend, ik kan er echt mijn ei in kwijt. Ik mis de televisie in het geheel niet.”

Wat ik de komende jaren wil doen? Heel eenvoudig: ik zou dit magazine willen uitbouwen tot een vaste waarde, een standvastig succes. Op dit moment draait alles goed, maar er zijn al zo veel tijdschriften gekomen en weer gegaan. Ik hoop van harte dat ‘Goedele’ een blijver is, dat ik het magazine kan blijven bijsturen en verbeteren.” Politiek Door mijn sociale bewogenheid, ligt de link met de politiek niet ver. Een tijdje geleden heb ik nog zwaar getwijfeld over een politieke carrière. Ik ben al benaderd door zowat alle partijen, behalve eentje: die weten dat ze bij mij niet aan het juiste adres zijn. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat mijn opofferingsgezindheid niet groot genoeg is. Het is een stiel waarbij je voortdurend de wind van voren krijgt. Ik werk liever samen met acht mensen die aan hetzelfde touw trekken. In de politiek trekt iedereen in de andere richting. Die negatieve kracht zou ik niet meer kunnen verdragen: het zal wel de leeftijd zijn. Jazeker, ik zou mijn ambities kunnen verwezenlijken, praten met ministers en mijn idealen in de praktijk omzetten, maar zou ik daardoor ook gelukkiger zijn? Dat betwijfel ik ten zeerste. Ik sluit niet uit dat ik later nog de politiek in ga, maar dan zullen ze toch wel héél straf uit de hoek moeten komen.

Foto: vtm