Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Site Coffitivity stimuleert creativiteit met koffiebargeluiden

Wie in een landschapsbureau werkt weet dat het er daar soms luidruchtig aan toe kan gaan. Heen-en-weer-geloop, bellende collega’s, een ratelende printer … Niet verwonderlijk dan ook dat een onderzoek in The Harvard Business Review enkele jaren geleden aantoonde dat lawaai een van de zaken is waar kantoormedewerkers zich het meeste aan storen.

Maar ook werken in volledige stilte is niet ideaal, zo blijkt nu uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of Consumer Research. De onderzoekers stellen dat het in een stille werkomgeving moeilijk is om creatief te zijn en dat enig achtergrondrumoer daarom aangewezen is. Een constant achtergrondvolume van zo’n 70 decibel zou ideaal zijn.

Getik van koffiekopjes

Voor wie het ongeluk heeft om in een te luid of een te stil kantoor te werken is er gelukkig een oplossing. Onder het motto ‘Enough noise to work’ biedt de site Coffitivity een constant achtergrondrumoer dat je onderdompelt in de sfeer van een gezellige koffiebar.

Het enige wat je moet doen is je koptelefoon opzetten en‘play’ duwen op de site, waarna je onmiddellijk een mix van gebabbel, papiergeritsel en tikkende koffiekopjes te horen krijgt. De makers van de site raden je ook aan om tegelijk je eigen muziek te laten afspelen, maar dat is niet verplicht.

In theorie lijkt Coffitivity dus de ideale oplossing voor wie creatief moet zijn en geconcentreerd wil werken. De praktijk wijst evenwel uit dat sommige mensen zich storen aan de artificiële klank van de geluiden. Anderen raakten bij het testen van de webapp voortdurend uit hun concentratie omdat ze het geroezemoes probeerden te begrijpen of er patronen in leken te herkennen.