Saaie vergadering? 7 manieren om wakker te blijven

Heb je de neiging om te knikkebollen tijdens vergaderingen? Wees gerust, je bent niet de enige. Gelukkig bestaan er enkele trucjes om jezelf bij de les te houden. En jawel, je kunt heus meer doen dan alleen koffie drinken.

 

1. Stel vragen. Geen betere manier om jezelf wakker te houden, dan zelf actief deel te nemen aan de vergadering. Neem dus geregeld zelf het woord of schrijf een en ander op papier.

2. Neem op tijd een pauze. Voel je de vermoeidheid toeslaan, las dan een pauze in en ga even een luchtje scheppen.

3. Vergader al rechtstaand. De kans dat je dan nog in slaap valt, is miniem! Wedden dat de vergadering tot zijn essentie herleid wordt? Vinden je collega's en je baas dit geen goed idee, let er dan op dat je niet onderuit zakt op je stoel.

4. Plan een meeting nooit na de lunch, want dan dreigt de beruchte middagdip. Kun je er toch niet onderuit, dan kan je je tegen een dipje wapenen met deze tips.

5. Zorg voor licht. In een donkere ruimte heb je het sowieso lastiger om je wakker te houden. Je hersenen denken immers dat het slapenstijd is.

6. Zet de verwarming een graadje lager, want warmte zorgt ervoor dat je sneller indommelt. De airco aanzetten is ook niet altijd een goed idee. Het monotone gezoem kan de slaap opwekken.

7. Zorg voor een goede nachtrust. Hoe je dat in de hand kunt werken, lees je hier.