Realisator

Competence Indicator

Je bent een realisator.

Niets gebeurt zonder een degelijk plan ? Je wil de dingen nu eindelijk in praktijk brengen? Organiseren is je lust en je leven? Je werkt graag samen ? Dan ben jij een geboren realisator!De realisator gaat voor het vertrouwde. Hij is dus niet uit op avontuur, maar kiest daarentegen voor zekere uitvoering.

De kampioen van de haalbare plannen en oplossingen

Je plant en belooft enkel dingen waarvan je vooraf weet dat ze realiseerbaar zijn. "Belofte maakt schuld" is je motto. Je doet dan ook je uiterste best om je engagementen na te komen.Je bent graag op de hoogte van de dingen die te gebeuren staan. Wie doet wat? Deze informatie heb je nodig om de taken te kunnen organiseren. Je werkt daarom ook het liefst samen met mensen die je al langer kent en die je weet te waarderen.

Op wie mensen kunnen rekenen ...

Je vrienden kunnen op je rekenen. Als een vriend of bekende je vraagt iets te doen, krijgen ze van jou bijna nooit een 'nee'. Je vrienden weten dan ook dat je steeds klaar staat om bij te springen.Omgekeerd projecteer je die verwachtingen ook op jouw vrienden. Je verwacht dat de anderen ook voor jou klaarstaan en dat zij ook hun verplichtingen nakomen.

Zekerheid

Veranderen om te veranderen, vind je zinloos. Vooraleer je meegaat in een verandering, moeten ze je eerst duidelijk aantonen waarom die verandering zo nodig is. Je leeft helemaal op als je je gang kan gaan binnen een vertrouwde omgeving. Belangrijk is hoe de dingen succesvol aangepakt kunnen worden. Zo zal je bij jaarlijks terugkomende activiteiten teruggrijpen naar het bestaande raster om aan je planning te beginnen.

Bijkomende info

- De werkomgeving van een realisator
- Tips en hints voor de realisator

Lees ook:

Alles over teammanagement
Timemanagement
Dossier leiderschap.
People management skills
Hoe vergroot je het vertrouwen bij je medewerkers?