Probeer eens iets nieuws!

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week gooien ze je in het diepe en stellen ze voor om eens iets nieuws te proberen ...

Mensen zijn gewoontedieren. Iedereen heeft bepaalde routines zoals  bijvoorbeeld  eet-, slaap- of beweeggewoonten, de manier om problemen aan te pakken op je werk, bepaalde hobby’s ... Hoewel ze je enige zekerheid bieden in het leven, ga je door je gewoontes misschien nieuwe dingen uit de weg. Maar nieuwe dingen en verrassingen kunnen je hersenen stimuleren, je beter in je vel doen voelen en je meer in jezelf doen geloven. Zorgen voor afwisseling in je leven kan nooit kwaad.

Doe eens iets anders, wie weet wat er nog allemaal in je zit? Dit kom je slechts te weten als je eens dingen doet die je normaal niet zou doen. Probeer in jouw dagelijks leven eens wat nieuwe dingen uit of doe eens iets verrassends.  Het hoeft niet meteen spectaculair te zijn, ook kleine veranderingen kunnen je een boost geven. Het is niet zo moeilijk om iets te bedenken, er zijn mogelijkheden en ideeën genoeg om te ontdekken.

Maak eens een lijstje voor jezelf met minimaal drie activiteiten die je altijd al eens wou doen. Heb je altijd al eens een bepaalde sport willen beoefenen of een taal willen bijleren, wat houdt je tegen? Probeer eens een nieuwe hobby uit, je bent nooit te oud om iets nieuws uit te proberen. Of doorbreek je dagelijkse routine door een andere route van het werk naar huis te nemen, door eens met een andere collega te gaan lunchen of door een andere soort opdracht aan te nemen op het werk. Ook een nieuw gerecht klaarmaken of een nieuwe stad verkennen zijn leuke activiteiten om in je vrije tijd voor variatie te zorgen.

Het kan heel leuk zijn om eens iets te doen dat niemand van je verwacht. Uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog dr. Michael Fordyce weten we weten we dat je je er ook zelf beter door gaat voelen. Hij vond na jarenlange studie enkele fundamentele stappen die je kunt zetten om gelukkiger te worden. Eén van deze stappen was nieuwe dingen ondernemen en je routine doorbreken. Door uit je comfortzone te stappen, word je zekerder, zelfstandiger en meer onafhankelijk. En het is eigenlijk eenvoudiger dan het soms lijkt …

I.s.m. ISW Limits

isw limits